topBanner
Japansk bowl

Japansk bowl

med jasminris, kjøttdeig, syltede rødløk & japansk majones

Det er andre uken med OL, og vi feirer med en japansk bowl med asiatiske smaker. vi begynner med å lage en herlig jasminris som får en asiatisk vri ved å steke den med ingefær. Kjøttdeig, gulrot og pak choi blir blandet med asiatisk woksaus. Alt toppes med syltet rødløk, agurk, sesamfrø og asiatisk majones!

Tags:BarnevennligRask
Allergener:EggSennepHveteSesamSoyaSulfitterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Ingefær

150 g

Jasminris

½ stk

Rødløk

25 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

200 g

Pak choi

1 stk

Agurk

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderHvete, Sesam, Soya)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesam)

250 g

Kjøttdeig

75 g

Asiatisk woksaus

(InneholderHvete, Sesam, Soya, Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

ss

Sukker* (steg 2)

3 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3378 kj
Kalorier807 kcal
Fett36.85 g
Mettet fett8.37 g
Karbohydrater82 g
Sukker28.23 g
Protein35.12 g
Natrium0 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skrell og riv ingefær fint. Smelt en klatt smør med en skvett olivenolje i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av ingefær og stek i 1-2 min. Tilsett ris, vann [3 dl I 6 dl] og en klype salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og kok opp. Sett lokk på kjelen og senk til lav varme. Kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, til vannet er absorbert.

2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik og en klype sukker og salt i en liten skål. Tilsett nok vann* til å dekke løken, og rør for å blande. Sett til side.

3

Finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet). Grovhakk pak choi til 1 cm tykke skiver. Skjær agurk i tynne halvmåner. Bland majones og asiatisk dressing i en liten skål, og sett til side.

4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek sesamfrø i 3-4 min mens du rører. Overfør til en tallerken.

5

Varm opp stekepannen med en skvett olivenolje til middels høy varme. Stek hvitløk og resterende ingefær i 1 min. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett gulrot og pak choi og stek i 2 min. Tilsett asiatisk dressing og en skvett vann. Rør i 30 sek til kjøttet er dekket av saus.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

6

Hell væsken av syltet løk. Fordel ris mellom dype tallerkener og topp med japansk kjøttdeig, syltet løk og agurk. Topp med ristede sesamfrø og asiatisk majones.