Jamaikansk-inspirert søtpotetkarri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jamaikansk-inspirert søtpotetkarri

Jamaikansk-inspirert søtpotetkarri

med kidneybønneris og ristet kokos

Dagen middag en varmende vegetar-karrigryte med ovnsbakt søtpotet. I tillegg består gryten av løk og paprika samt en fyldig saus med spennende internasjonalt krydder og kokosmelk. Som tilbehør skal vi lage ris med kidneybønner. Retten serveres med frisk chili og koriander. Med denne garanterer vi mette mager!

Tags:
Vegetar
Plantebasert
Allergener:
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

150 g

Langkornet hvit ris

½ pakke

Kidneybønner

450 g

Søtpotet

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

1 boks

Tomatpure

4 g

Goan xacuti

8 g

Panamat

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

250 ml

Kokosmelk

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier904 kcal
Energi (kj)3782 kj
Fett35.9 g
Mettet fett24.6 g
Karbohydrater116.4 g
Sukker14.8 g
Protein18 g
Natrium475.9 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell og skjær søtpotet i 2 cm biter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist revet kokos i 30 sek, eller til gyllen. Sett til side i en liten skål.

Kos ris
2

Skyll kidneybønner.

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris, kidneybønner [1/2 pakke, 2P] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og sett på lokk.

La putre i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Stek grønnsaker
3

I mellomtiden, grovhakk løk.

Grovhakk paprika.

Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen brukt til kokos og varm opp på middels høy varme.

Stek løk og paprika i 2-3 min, eller til møre.

Lag karrigryte
4

Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P], Goan xacuti, Panamat og grønnsaksbuljong. Stek i 1 min.

Tilsett kokosmelk, vann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Senk varmen til middels lav og kok i 5 min, eller til tyknet.

Bland inn søtpotet når den er ferdig i ovnen. 

Forbered råvarer
5

Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.

Grovhakk koriander.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Server
6

Anrett ris i skåler. Strø ristet kokos over risen.

Legg karrigryte på den ene siden av risen.

Strø over chili og koriander. Klem litt limesaft over hele retten.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.