Våre matkasserHjelpGavekort
Italiensk rekerisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rekerisotto

Italiensk rekerisotto

med ovnsbakte cherrytomater og fersk basilikum

Rekerisotto er en smakfull og fyldig hverdagsrett som er ganske enkel å lage. Du baker risotto i ovnen og tilsetter ingredienser etterhvert som risen bakes. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum.. Høres godt ut, ikke sant?

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Skalldyr
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

15 ml

Balsamico

1 stk

Sjalottløk

2 stk

Hvitløk

150 g

Risottoris

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 1)

etter behov

Sukker (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier576 kcal
Energi (kj)2408 kj
Fett19.86 g
Mettet fett12.3 g
Karbohydrater65.84 g
Sukker4.8 g
Protein28.06 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Stekebrett

Framgangsmåte

Forbered risotto
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Finhakk sjalottløk. Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og halvparten av hvitløken i 2-3 min mens du rører. Tilsett risottoris og stek i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.

Bak risotto
2

Tilsett vann* [5 dl | 10 dl], Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp, deretter skru av varmen. Overfør risottoen forsiktig til en ildfast form. Dekk til med folie og bak i ovnen i 18-22 min, til væsken er redusert og risen er “al dente”. TIPS: “Al dente” betyr at risen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Bak cherrytomater
3

Del cherrytomater i to. Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og en skvett olivenolje*, og krydre med en klype sukker*, salt* og pepper*. Sett tomatene inn i ovnen når risottoen har 15 min igjen. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek reker
4

Skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk basilikum (med stilk). Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Varm opp stekepannen med en skvett olivenolje* på middels høy varme når det er 5-7 min igjen til risottoen er ferdig. Stek reker med chili, halvparten av sitronskallet og resterende hvitløk i 2-3 min på hver side. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland risotto
5

Ta ut den ildfaste formen og rør forsiktig inn spinat, ovnsbakte cherrytomater, finrevet ost, resterende sitronskall, en stor skvett sitronsaft, smør* [1 ss | 2 ss] og basilikum (spar litt til pynt). Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis risottoen er tørr.

Server
6

Anrett risotto i dype tallerkener. Topp med reker og resterende basilikum. Server sitronbåter på siden.