HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Rekerisotto
topBanner
Italiensk rekerisotto

Italiensk rekerisotto

med ovnsbakte cherrytomater og fersk basilikum

Rekerisotto er en smakfull og fyldig hverdagsrett som er ganske enkel å lage. Du baker risotto i ovnen og tilsetter ingredienser etterhvert som risen bakes. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum.. Høres godt ut, ikke sant?

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SulfitterSkalldyrSelleriMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 stk

Sjalottløk

2 stk

Hvitløk

150 g

Risottoris

150 g

Reker

(InneholderSulfitter, SkalldyrKan inneholdeSoya, Sennep, Bløtdyr, Skalldyr, Sulfitter, Melk, Fisk, Gluten, Sesam, Egg)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 1)

etter behov

Sukker (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier576 kcal
Energi (kj)2408 kj
Fett19.85 g
Mettet fett12.3 g
Karbohydrater65.84 g
Sukker4.8 g
Protein28.06 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Stekebrett
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Finhakk sjalottløk. Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og halvparten av hvitløken i 2-3 min mens du rører. Tilsett risottoris og stek i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.

2

Tilsett vann* [5 dl | 10 dl], Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp, deretter skru av varmen. Overfør risottoen forsiktig til en ildfast form. Dekk til med folie og bak i ovnen i 18-22 min, til væsken er redusert og risen er “al dente”. TIPS: “Al dente” betyr at risen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

3

Del cherrytomater i to. Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og en skvett olivenolje*, og krydre med en klype sukker*, salt* og pepper*. Sett tomatene inn i ovnen når risottoen har 15 min igjen. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

4

Skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk basilikum (med stilk). Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Varm opp stekepannen med en skvett olivenolje* på middels høy varme når det er 5-7 min igjen til risottoen er ferdig. Stek reker med chili, halvparten av sitronskallet og resterende hvitløk i 2-3 min på hver side. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

5

Ta ut den ildfaste formen og rør forsiktig inn spinat, ovnsbakte cherrytomater, finrevet ost, resterende sitronskall, en stor skvett sitronsaft, smør* [1 ss | 2 ss] og basilikum (spar litt til pynt). Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis risottoen er tørr.

6

Anrett risotto i dype tallerkener. Topp med reker og resterende basilikum. Server sitronbåter på siden.