HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanzanellasalat
topBanner
Panzanellasalat

Panzanellasalat

med ovnsbakt gresskar, kokt egg og salatost (Obs! Egg medfølger ikke!)

Tags:Vegetar
Allergener:Sulfitterglutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(InneholderglutenKan inneholdesesam)

½ stk

Butternutgresskar

1 stk

Rødløk

1 stk

Rød paprika

2 stk

Tomat

40 g

Ruccola

1 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

100 g

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier568 kcal
Energi (kj)2375 kj
Fett26.56 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater57.82 g
Sukker14.3 g
Protein23.4 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Del gresskar [1/2 stk, 2P] i to på langs. Fjern frø og skjær i 2 cm terninger. Skjær paprika i 2 cm terninger. Skjær rødløk i 2 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gylne. 


2

Kok opp vann* i en liten kjele. Kok egg* [2 stk | 4 stk] i 7-8 min for smilende egg. Hell vannet fra og fyll kjelen med kaldt vann*. Skrell egg og del i to. 


3

Riv brød i små stykker. Vend i en bolle med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Fordel på samme stekebrett som grønnsakene, på hver sin side, når grønnsaker har bakt i 20 min. Bak i ovnen i 5-8 min. 


4

Skjær tomat i 2 cm terninger. Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk basilikum. Bland tomat, basilikum (spar litt til pynt), hvitløk, balsamico og olivenolje* [2 ss | 3 ss] i en stor bolle. Smak til med salt* og pepper*. 


5

Tilsett bakte grønnsaker i bollen med salat. Tilsett krutonger og ruccola rett før servering, så de ikke blir myke. TIPS: Hvis du foretrekker ekstra sprø krutonger kan du bruke dem som topping, i stedet for å blande dem i salaten. 


6

Anrett salat på tallerkener. Topp med egg. Dryss over med smuldret salatost og resterende basilikum.