Honning- og soyastekt kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyastekt kjøttdeig

Honning- og soyastekt kjøttdeig

med chilistekt pak choi og sesamfrø

I dag skal vi lage en lekker alt-i-ett-rett med masse farge, smak og struktur. Nudlene får en søt og syrlig smak ved å bli stekt med honning og soya, og i stekepannen finner vi også kjøttdeig, pak choi, gulrot og ingefær. Alt toppes med vårløk og sesamfrø.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Ingefær

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Honning

½ g

Chiliflak

1 stk

Løk

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier746 kcal
Energi (kj)3121 kj
Fett28.09 g
Mettet fett9.6 g
Karbohydrater80.14 g
Sukker32 g
Protein39.04 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær gulrot (uskrellet) i små biter. Finhakk løk. Grovhakk pak choi. Skjær vårløk i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne.

Kok nudler
2

Kok opp en kjele med vann. Kok nudler med en klype salt i 1-2 min, til myke. Spar litt nuddelvann [1-2 dl]. Hell av vannet, og skyll nudler i kaldt vann.

Stek sesamfrø
3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme og stek sesamfrø i 3-5 min under omrøring, til gylne. Sett til side.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot, løk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og det hvite av vårløken i 2-3 min, til myke. Tilsett kjøttdeig. Bryt den opp med stekespaden og stek i 4-5 min. Krydre med en klype pepper. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Tilsett nudler
5

Tilsett hvitløk, ingefær og pak choi. Stek i 4-5 min. Rør inn honning og soyasaus. Tilsett nudler, sesamfrø (spar litt til servering) og en skvett nuddelvann. Bland godt. Smak til med salt, pepper og en klype chiliflak om ønskelig.

Server
6

Anrett nudler med kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener. Pynt med sesamfrø og det grønne av vårløken.