
Honning- og soyastekt kjøttdeig
med chilistekt pak choi og sesamfrø
I dag skal vi lage en lekker alt-i-ett-rett med masse farge, smak og struktur. Nudlene får en søt og syrlig smak ved å bli stekt med honning og soya, og i stekepannen finner vi også kjøttdeig, pak choi, gulrot og ingefær. Alt toppes med vårløk og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
2 stk
Hvitløk
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Ingefær
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
250 g
Kjøttdeig
25 g
Honning
½ g
Chiliflak
1 stk
Løk
1 stk
Pak choi
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Framgangsmåte
Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær gulrot (uskrellet) i små biter. Finhakk løk. Grovhakk pak choi. Skjær vårløk i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne.
Kok opp en kjele med vann. Kok nudler med en klype salt i 1-2 min, til myke. Spar litt nuddelvann [1-2 dl]. Hell av vannet, og skyll nudler i kaldt vann.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme og stek sesamfrø i 3-5 min under omrøring, til gylne. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot, løk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og det hvite av vårløken i 2-3 min, til myke. Tilsett kjøttdeig. Bryt den opp med stekespaden og stek i 4-5 min. Krydre med en klype pepper. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett hvitløk, ingefær og pak choi. Stek i 4-5 min. Rør inn honning og soyasaus. Tilsett nudler, sesamfrø (spar litt til servering) og en skvett nuddelvann. Bland godt. Smak til med salt, pepper og en klype chiliflak om ønskelig.
Anrett nudler med kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener. Pynt med sesamfrø og det grønne av vårløken.