Honning- og soyastekt kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyastekt kjøttdeig

Honning- og soyastekt kjøttdeig

med chilistekt pak choi og sesamfrø

I dag skal vi lage en lekker alt-i-ett-rett med masse farge, smak og tekstur. Nudlene får en søt og syrlig smak ved å bli stekt med honning og soya, og i stekepannen finner vi også kjøttdeig, pak choi, gulrot og ingefær. Alt toppes med vårløk og sesamfrø.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Ingefær

2 stk

Gulrot

1 stk

Pak choi

1 stk

Vårløk

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Honning

½ g

Chiliflak

1 stk

Løk

150 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier765 kcal
Energi (kj)3201 kj
Fett29.1 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater83.8 g
Sukker22 g
Protein39.7 g
Natrium275 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Finhakk løk og hvitløk. 

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Skjær gulrot (uskrelt) i små biter. 

Grovhakk pak choi.

Skjær vårløk i tynne skiver og skill det hvite fra det grønne. 

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

Kok nudler
2

Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.

Spar litt nudelvann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.

Skyll nudlene under kaldt vann.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.

Rist sesamfrø i 3-5 min under omrøring, til gylne. Sett til side i en liten skål.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek gulrot, løk og det hvite av vårløken i 2-3 min.

Tilsett kjøttdeig og stek i ytterligere 4-5 min, til brunet. Krydre med en klype pepper. 

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland sammen
5

Tilsett hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts] og pak choi i stekepannen, og stek i 4-5 min.

Bland nudler, grønnsaker og kjøttdeig, honning, soyasaus, sesamfrø (spar litt til pynt) og en skvett nuddelvann i stekepannen. Smak til med en klype salt og pepper og en klype chiliflak. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

Server
6

Anrett nudler med kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener.

Pynt med sesamfrø og det grønne av vårløken.