Gyllenstekt kyllingfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt kyllingfilet

Gyllenstekt kyllingfilet

med ovnsbakte rotfrukter og BBQ-saus

Mør kylling har hovedrollen i denne retten. Kyllingen bakes i ovnen sammen med rotfrukter, rødløk og paprika, før vi lager en smakfull BBQ-saus som vi drypper over kylling og grønnsaker. Enkelt og godt!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

½ stk

Paprika

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 pose

Kruspersille

1 stk

Rødløk

2 g

Kyllingbuljong

2 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

2 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier668 kcal
Energi (kj)2796 kj
Fett19 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater102 g
Sukker40.1 g
Protein47 g
Natrium196 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter, rødbeter, pastinakk og gulrøtter i 2 cm tykke terninger (uskrellet). Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min. Snu rotfruktene halvveis i steketiden. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

Forbered grønnsaker
2

Skjær rødløk i båter. Fjern frøene og skjær paprika [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke staver. Grovhakk persille (med stilk).

Brun kylling
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek kyllingbryst på hver side i 1 min.

Stek kylling
4

Fordel kylling, rødløk og paprika på et stekebrett. Bak i ovnen sammen med rotfruktene de resterende 11-12 min. Ikke vask stekepannen, den skal brukes i neste steg. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Varm BBQ-saus
5

Når det gjenstår 5 min av tiden i ovnen, tilsett kyllingbuljong [1/2 pakke, 2P], BBQ-saus og vann* [1/2 dl | 1 dl] i stekepannen. Kok opp og deretter senk til lav varme. La putre i 2-3 min, eller til sausen tykner. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Anrett kylling, rotfrukter og grønnsaker på tallerkener. Strø over persille og topp med varm BBQ-saus.