Gnocchi og hvitløkspangrattato
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi og hvitløkspangrattato

Gnocchi og hvitløkspangrattato

med stekte grønnsaker og italiensk hardost

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Poteter eller pasta? I dag trenger du ikke å velge - vi skal nemlig lage gnocchi! Det er en type pasta som blir laget med poteter, og den trenger ikke å kokes før vi steker den. Vi blander gnocchi med en lekker saus laget med cherrytomater, squash, basilikum, creme fraiche og spinat. Vi topper sausen med sprø hvitløkspangrattato.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Melk
Sulfitter
Hvete
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 g

Chiliflak

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

2 stk

Hvitløk

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

350 g

Gnocchi

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)

250 g

Cherrytomater

½ stk

Squash

½ stk

Rødløk

1 pose

Basilikum

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier636 kcal
Energi (kj)2659 kj
Fett30.5 g
Mettet fett15 g
Karbohydrater71.2 g
Sukker7.4 g
Protein17 g
Natrium424.4 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Lag hvitløkspangrattato
1

Press eller finhakk hvitløk.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk i 1 min. 

Tilsett panko [1/ 2 pakke, 2P] og stek under omrøring i 2-3 min. Krydre med en klype salt og pepper og sett til side på en tallerken.

Skyll stekepannen. 

Stek gnocchi
2

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til stekepannen [2 panner, 4P] på middels høy varme.

Stek gnocchi under omrøring i 6-8 min. Krydre med en klype salt og pepper og overfør til en tallerken.

TIPS: Gnocchi skal ikke kokes før den stekes. Tilsett mer olivenolje om nødvendig.

TIPS: Stek gnocchi i flere omganger hvis det ikke er plass i ett lag.

Forbered grønnsaker
3

Del cherrytomater i to.

Skjær squash [1/ 2 stk, 2P] i 2 cm biter.

Skjær rødløk [1/ 2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek rødløk og squash i 3-4 min.

Tilsett cherrytomater og Middelhavsdrøm og stek i ytterligere 3-4 min.

Lag saus
5

I mellomtiden, plukk og grovhakk basilikum.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Senk til middels varme og tilsett basilikum, creme fraiche [1/ 2 pakke, 2P], vann [1/ 2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og en klype chiliflak. La putre i 1-2 min.

Tilsett spinat og bland godt til alt er dekket av saus. Krydre med salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts] og en klype pepper.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett grønnsaker i dype tallerkener (sørg for å få all sausen med).

Topp med gnocchi, italiensk hardost og hvitløkspangrattato.

Smak til med en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.