HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFylte Paprika
topBanner
Fylte paprika

Fylte paprika

med cajunkrydret kjøtt, persille og villris

Allergener:melkEggSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Gulrot

20 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

1 pose

Bladpersille

250 g

Kjøttdeig

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gul paprika

1 boks

Tomatpure

150 g

Basmati villris

1 stk

Rød paprika

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

½ dl

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier657.3701 kcal
Energi (kj)2750.4363 kj
Fett21.304 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater79.7776 g
Sukker29.4 g
Protein39.537 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Ovnsform
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Del paprika i to på langs og fjern frø. Plasser paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek på midterste hylle i ovnen i 15 min. 


2

Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor kjele og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av for varmen og la hvile under lokk i 12 min, eller inntil risen er myk og alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


3

Finhakk gulrot (uskrellet). Finhakk persille og sjalottløk. Press eller finhakk hvitløk. 


4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, gulrot og sjalottløk og stek i 3-4 min, eller inntil kjøttdeig er brunet. Tilsett Ay Cajun-ba krydderblanding, tomatpuré, hvitløk, vann* [1/2 dl | 1 dl] og halvparten av persille. La simre for 2-3 min eller inntil gjennomvarmet. Smak til med salt* og pepper*. 


5

Ta paprika ut av ovnen og fyll med kjøttdeigblanding. Dryss over med revet hardost og stek i ovnen i ytterligere 5-7 min eller inntil osten er gylden. 


6

Anrett ris og fylte paprika på tallerkener. Pynt med resterende persille.