1 stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
20 g
Finrevet ost
(InneholderMelk, Egg)1 pose
Bladpersille
250 g
Kjøttdeig
4 g
Ay Cajun-ba
(InneholderSulfitter)1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 boks
Tomatpure
150 g
Basmati villris
1 stk
Paprika
¼ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
½ dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Del paprika i to på langs og fjern frø. Plasser paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek på midterste hylle i ovnen i 15 min.
Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor kjele og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av for varmen og la hvile under lokk i 12 min, eller inntil risen er myk og alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Finhakk gulrot (uskrellet). Finhakk persille og sjalottløk. Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, gulrot og sjalottløk og stek i 3-4 min, eller inntil kjøttdeig er brunet. Tilsett Ay Cajun-ba krydderblanding, tomatpuré, hvitløk, vann* [1/2 dl | 1 dl] og halvparten av persille. La simre for 2-3 min eller inntil gjennomvarmet. Smak til med salt* og pepper*.
Ta paprika ut av ovnen og fyll med kjøttdeigblanding. Dryss over med revet hardost og stek i ovnen i ytterligere 5-7 min eller inntil osten er gylden.
Anrett ris og fylte paprika på tallerkener. Pynt med resterende persille.