Burgere er alltid en slager, men iblant er det fint å variere litt, så her byr vi på en fransk-inspirert oppskrift. Vi fyller myke briochebrød med sprøstekte burgere, fyldig bernaisesaus og karamellisert rødløk. Som tilbehør blander vi en frisk salat med sprø pærer og spinat. Retten serveres med hjemmelagde pommes frites på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Rødløk
2 stk
Pære
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Briochebrød
30 g
Spinat
500 g
Bakepotet
80 g
Bearnaisesaus
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
3 ts
Sukker (steg 2)
4 ss
Vann* (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek rødløk i 5-6 min, til myk.
Tilsett vann [4 ss | 8 ss], sukker [3 ts | 6 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og stek videre i 3-4 min, til karamellisert.
Legg over i en skål og sett til side.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Form deigen til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag de noe større enn brødene.
Vask stekepannen, og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.
Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Del burgerbrød i to.
Varm på rist i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Skjær pære i tynne skiver.
Skyll spinat.
Når burgerne er ferdige, varm opp bernaisesaus, vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt i samme stekepanne på middels høy varme i 1-2 min, eller til gjennomvarm.
Bland spinat, pære, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Fyll burgerbrød med kjøtt, bearnaisesaus og karamellisert løk.
Server pæresalat og pommes frites på siden.