​​Fransk-inspirert bearnaiseburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
​​Fransk-inspirert bearnaiseburger

​​Fransk-inspirert bearnaiseburger

med pommes frites og sprø pæresalat

Burgere er alltid en slager, men iblant er det fint å variere litt, så her byr vi på en fransk-inspirert oppskrift. Vi fyller myke briochebrød med sprøstekte burgere, fyldig bernaisesaus og karamellisert rødløk. Som tilbehør blander vi en frisk salat med sprø pærer og spinat. Retten serveres med hjemmelagde pommes frites på siden.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Rødløk

2 stk

Pære

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

500 g

Bakepotet

80 g

Bearnaisesaus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3 ts

Sukker (steg 2)

4 ss

Vann* (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

2 ss

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1140 kcal
Energi (kj)4769 kj
Fett54 g
Mettet fett16.6 g
Karbohydrater117.3 g
Sukker34 g
Protein42.3 g
Natrium50 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Karamelliser rødløk
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek rødløk i 5-6 min, til myk.

Tilsett vann [4 ss | 8 ss], sukker [3 ts | 6 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og stek videre i 3-4 min, til karamellisert.

Legg over i en skål og sett til side.

Stek burgere
3

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Form deigen til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag de noe større enn brødene.

Vask stekepannen, og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.

Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.

VIKTIG: Burgerne er ferdige når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Varm brød
4

Del burgerbrød i to.

Varm på rist i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Skjær pære i tynne skiver.

Skyll spinat.

Lag pæresalat
5

Når burgerne er ferdige, varm opp bernaisesaus, vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt i samme stekepanne på middels høy varme i 1-2 min, eller til gjennomvarm.

Bland spinat, pære, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Fyll burgerbrød med kjøtt, bearnaisesaus og karamellisert løk.

Server pæresalat og pommes frites på siden.