Dukkah- og pistasjpanert halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkah- og pistasjpanert halloumi

Dukkah- og pistasjpanert halloumi

med gressløkyoghurt og tomatsalat

La dere friste av denne herlige og smakfulle vegetarretten! Vi panerer halloumi med pistasjnøtter og vår egen krydderblanding, Dukkah-godt. Mens osten godgjør seg i ovnen, lager vi en frisk tomatsalat med reddiker. Server med sprøstekte potetbåter og en kremet gressløkyoghurt som dipp.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Sesam
Sennep
Nøtter
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 pose

Gressløk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

60 g

Salatblanding

1 stk

Tomat

75 g

Reddiker

7.5 g

Dukkah-godt

(Inneholder Sesam, Sennep)

15 g

Pistasjnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier984 kcal
Energi (kj)4117 kj
Fett58.6 g
Mettet fett26.4 g
Karbohydrater72.5 g
Sukker10 g
Protein44.6 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Bland gressløkyoghurt
2

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Bland gressløk, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Paner halloumi
3

Finhakk pistasjnøtter.

Skjær halloumi i 1 cm tykke skriver (3 per person).

Tilsett mel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland pistasjnøtter, Dukkah-godt [1/2 pose, 2P], panko, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en stor klype pepper i en tredje dyp tallerken.

Vend halloumi i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

TIPS: Det er viktig at nøttene hakkes fint, så de fester seg til halloumien.

Ovnsbak halloumi
4

Når det gjenstår 12 min av steketiden til poteter, legg halloumi på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje.

Ovnsbak i resterende tid, eller til gyllen.

Lag salat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Grovhakk tomat.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Bland salatblanding, tomat, reddiker, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Fordel halloumi, salat og potet på tallerkener.

Server med en klatt gressløkyoghurt.