topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert sei

Pankopanert sei

med hvitløksris og syltet agurk

Ukens fiskemiddag er alt annet enn kjedelig! Vi panerer sei i aiolidressing og panko, og steker den sprø og gyllen. Tilbehøret i dag er smakfull hvitløksris, stekt brokkoli, gulrot og vårløk, hjemmesyltet agurk og svart sesammajones.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Fisk
Gluten
Hvete
Soya
Sesam
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

1 stk

Agurk

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Ketchup (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier873 kcal
Energi (kj)3652 kj
Fett39 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater90.4 g
Sukker11.5 g
Protein35.1 g
Natrium12.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Finhakk eller press hvitløk. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende. 

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Sylt agurk
2

I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål. Vend inn agurk og sett til side.

Hell ut væske rett før servering.

Ovnsbak grønnsaker
3

Skjær brokkoli med stilk (skrell om nødvendig) i 1 cm biter. 

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til mørt.

Forbered fisk
4

Skjær fisk i 3 cm strimler på et eget skjærebrett.

Bland aioli, ketchup [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en stor skål. 

Vend inn fisk. Tilsett panko og bland til fiskebitene er jevnt dekket.

Stek fisk
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme. 

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. 

Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med ovnsbakte grønnsaker, fisk og syltet agurk. 

Drypp over svart sesammajones.