Risotto og hvitløksstekte kongereker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto og hvitløksstekte kongereker

Risotto og hvitløksstekte kongereker

med pinjekjerner og squashsalat

Kan vi friste med en uimotståelig kremet og god risotto til middag? Denne herlige oppskriften skuffer garantert ikke. Vi koker risotto med purre, sitronsaft og finrevet ost, og serverer den med chili- og hvitløksstekte reker og ristede pinjekjerner. Som tilbehør lager vi en squashsalat med ruccola som frisker opp retten.

Allergener:
Selleri
Melk
Egg
Skalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Purre

150 g

Risottoris

8 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ stk

Sitron

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

1 stk

Squash

40 g

Ruccola

250 g

Kongereker

(Inneholder Skalldyr Kan inneholde Skalldyr)

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 3)

6 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier943 kcal
Energi (kj)3946 kj
Fett56.6 g
Mettet fett27 g
Karbohydrater71.5 g
Sukker9.4 g
Protein34.1 g
Natrium1491 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Halver, skyll og skjær purre i tynne skiver.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Rist pinjekjerner
2

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, til gylne. Legg over i en liten skål og sett til side.

Lag risotto
3

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek purre i 2-3 min, eller til myk. Tilsett ris og stek videre i 1-2 min, til ris er gjennomsiktig.

Tilsett vann [6 dl | 12 dl], matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts], og kok opp. Senk til middels varme og la putre under omrøring i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'.

Ta stekepannen av varmen og tilsett halvparten av finrevet ost og smør [1 ss | 2 ss]. Smak til med en klype pepper og sitronsaft [1 ss | 2 ss].

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen virker tørr.

Bland salat
4

I mellomtiden, skjær squash i lange bånd med en potetskreller.

Skyll ruccola.

Bland squash, ruccola, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper i en mellomstor skål.

Stek reker
5

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en ny stor stekepanne på middels høy varme når det gjenstår 5-6 min av risottoens koketid.

Tilsett reker og krydre med en klype salt. Stek i 1-2 min per side, eller til gylne og gjennomstekte.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss], hvitløk, chiliflak og vann [1 ss | 2 ss] og stek i 30 sek, eller til velduftende.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett risotto i dype tallerkener.

Dryss over resterende ost og pinjekjerner.

Topp med reker og resterende saus fra pannen.

Server med squashsalat.