Brunet hyse i hvitløks- og dukkahsmør
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunet hyse i hvitløks- og dukkahsmør

Brunet hyse i hvitløks- og dukkahsmør

med vårløksaus og salat

La oss ta deg med på en spennende kulinarisk reise med denne oppskriften. Vi bruner hysefileter vendt i smør, smaksatt med hvitløk og vår egen krydderblanding, Dukkah-godt. Den nydelige fisken servere med luftig bulgur, en frisk og grønn salat med agurk og tomat og en herlig, mild yoghurtdressing med forkullet vårløk og chiliflak.

Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Selleri
Fisk
Sesam
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Vårløk

½ g

Chiliflak

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 stk

Gulrot

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

1 stk

Hvitløk

7.5 g

Dukkah-godt

(Inneholder Sesam, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

2 ss

Smør (steg 5)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier627 kcal
Energi (kj)2622 kj
Fett33.7 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater37.7 g
Sukker9.1 g
Protein38.3 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bland dressing
1

Varm opp en stor stekepanne på høy varme.

Stek vårløk hel i 3-4 min, eller til lett brunet. Ta vårløk av varmen og finhakk.

Bland vårløk, chiliflak [1/2 pose, 2P], yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Kok bulgur
2

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 4,5 dl].

Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, skyll spinat.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Grovhakk tomat.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Bland salat
4

Bland spinat, agurk, tomat, gulrot, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Stek hyse
5

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Tørk hyse med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i 2-3 min på en side, eller til gyllen.

Vend forsiktig og tilsett smør [2 ss | 4 ss], hvitløk, Dukkah-godt [1/2 pose, 2P], vann [2 ss | 4 ss] og en stor klype pepper.

Stek videre i 1-2 min, eller til hysen er gjennomstekt og sausen har tyknet noe.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett bulgur og salat i dype tallerkener.

Topp med fisk og øs over dukkahsaus.

Server med en klatt vårløkyoghurt.