topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Butternutgresskar-risotto

Butternutgresskar-risotto

med ruccola og pinjekjernepangrattato

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Nyt denne helt nye risotto-oppskriften med ovnsbakt butternutgresskar som kommer til å skape følelsen av hverdagsluksus i heimen. Risottoen lager seg nesten selv, og alt du trenger å gjøre er å tilsette løk, krydder, timian og naturligvis smør og ost. Retten toppes med en sprø pinjekjerne-pangrattato og frisk ruccola.

Tags:
Kalorilett
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Butternutgresskar

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 pose

Timian

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

40 g

Ruccola

150 g

Risottoris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

6 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier647 kcal
Energi (kj)2708 kj
Fett25.3 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater86.2 g
Sukker3.4 g
Protein17.4 g
Natrium440.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak gresskar
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell gresskar [1/2 stk, 2P].

Del i to og fjern frø. Skjær i 1 cm biter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre og gylne. 

Lag pinjekjerne-pangrattato
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist panko og pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne og sprø.

Krydre med en klype salt og pepper.

Sett til side i en liten skål.

Lag risotto
3

Finhakk (eller press) hvitløk og løk.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek løk i 1-2 min, eller til mykt. Tilsett risottoris, Hvitløksflørt og hvitløk, og stek videre i 1-2 min, eller til blankt. 

Tilsett vann [6 dl | 12 dl], grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp, senk deretter varmen til middels. La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risottoen er 'al dente'. Rør ofte.

Bland sammen
4

I mellomtiden, plukk og finhakk timianblad [2 stilker | 4 stilker]. 

Når risotto og gresskar er ferdig, fjern fra varmen og rør inn finrevet ost, gresskar, timian og smør [1 ss | 2 ss]. 

TIPS: Tilsett en skvett vann om risottoen ser tørr ut.

TIPS: Hold i toppen av timianstilken og dra fingrene ned langs stilken for å fjerne bladene.

Forbered ruccola
5

Skyll ruccola.

Bland ruccola og en klype salt i en mellomstor skål.

Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett butternutgresskar-risotto i skåler og topp med pinjekjerne-pangrattato og ruccola.