HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Bønnebowl
topBanner
Vegetarisk bønnebowl

Vegetarisk bønnebowl

med kokosris og maissalsa

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:Sellerimelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Panamat

100 ml

Kokosmelk

150 g

Mais

1 stk

Rødløk

1 stk

Chili

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Tomat

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Svarte bønner

1 pakke

Hakkede tomater

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Vann (steg 1)

½ dl

Vann (steg 4)

etter behov

Smør (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier694 kcal
Energi (kj)2902 kj
Fett17.55 g
Mettet fett11.6 g
Karbohydrater100.98 g
Sukker21.4 g
Protein22.94 g
Natrium142.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en stor kjele med kokosmelk [½ boks, 2P], vann* [2 dl | 4 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Tilsett ris, rør godt, legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

2

Hell væsken av mais. Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Stek mais i 4-5 min, til gyldne. Overfør til en skål. TIPS: Legg logg på stekepannen hvis maisen “popper”.

3

Skrell og riv gulrot. Skrell og finhakk rødløk. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk chili [½ stk, 2P]. Skyll svarte bønner i kaldt vann.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk (spar litt til salsa) i 4-5 min. Tilsett panamat, hvitløk og halvparten av chilien og stek i 1-2 min. Tilsett gulrot, tomater, svarte bønner, grønnsaksbuljon og vann* [1/2 dl | 1 dl]. Kok opp, deretter senk til middels varme og la putre i 5-7 min. Rør inn en klatt smør*. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Smør hjelper til med å balansere syren fra tomatene.

5

Grovhakk koriander (med stilk) og tomat. Riv limeskall [½ stk, 2P], deretter skjær i båter. Tilsett koriander, tomat, resterende chili og løk til skålen med mais. Tilsett en skvett limesaft, en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bland rømme [½ boks, 2P] og limeskall i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

6

Fordel kokosris og bønnechili i dype tallerkener. Hell over maissalsa og en skvett limeyoghurt. Server resterende limebåter på siden.