
Vegetarisk bønnebowl
med kokosris og maissalsa
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
4 g
Panamat
100 ml
Kokosmelk
1 boks
Mais
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød chili
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Tomat
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Hakkede tomater
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
Ikke inkludert i matkassen din
2 dl
Vann (steg 1)
½ dl
Vann (steg 4)
etter behov
Smør (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 1)
Framgangsmåte
Kok opp en stor kjele med kokosmelk [½ boks, 2P], vann* [2 dl | 4 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Tilsett ris, rør godt, legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
Hell væsken av mais. Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Stek mais i 4-5 min, til gyldne. Overfør til en skål. TIPS: Legg logg på stekepannen hvis maisen “popper”.
Skrell og riv gulrot. Skrell og finhakk rødløk. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk chili [½ stk, 2P]. Skyll svarte bønner i kaldt vann.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk (spar litt til salsa) i 4-5 min. Tilsett panamat, hvitløk og halvparten av chilien og stek i 1-2 min. Tilsett gulrot, tomater, svarte bønner, grønnsaksbuljon og vann* [1/2 dl | 1 dl]. Kok opp, deretter senk til middels varme og la putre i 5-7 min. Rør inn en klatt smør*. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Smør hjelper til med å balansere syren fra tomatene.
Grovhakk koriander (med stilk) og tomat. Riv limeskall [½ stk, 2P], deretter skjær i båter. Tilsett koriander, tomat, resterende chili og løk til skålen med mais. Tilsett en skvett limesaft, en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bland rømme [½ boks, 2P] og limeskall i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Fordel kokosris og bønnechili i dype tallerkener. Hell over maissalsa og en skvett limeyoghurt. Server resterende limebåter på siden.