topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blomkålkarri

Blomkålkarri

med sprø kikerter og koriander

Vi inviterer til indisk aften med denne lekre og sunne vegetarmiddagen. Vi lager en smakfull og velbalansert blomkålkarri med velkjent indisk krydder, løk, gulrot og kokosmelk. Retten serveres med dampet ris og ovnsbakte kikerter vendt i koriander og lime.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Hvetefri
Plantebasert

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

200 ml

Kokosmelk

4 g

Mild Mahal

½ pakke

Kikerter

150 g

Basmatiris

1 pose

Koriander

1 stk

Gulrot

½ stk

Løk

30 g

Tikka masala

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 4)

½ ss

Smør (steg 4)

¾ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier633 kcal
Energi (kj)2650 kj
Fett25.4 g
Mettet fett18.6 g
Karbohydrater78.8 g
Sukker10 g
Protein15.7 g
Natrium80.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak blomkål og kikerter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter.

Hell væske av kikerter [1/2 pakke, 2P] og tørk med kjøkkenpapir.

Legg blomkål på en side og kikerter på den andre siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gyllen brunt. 

Kok ris
2

I mellomtiden, kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Forbered grønnsaker
3

Finhakk løk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Overfør ferdigbakte kikerter til en skål. De skal brukes som topping.

Lag blomkålkarri
4

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en stor kjele på middels varme.

Stek løk [1/2 stk, 2P], gulrot og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 5-6 min, eller til mykt.

Tilsett Mild Mahal og Tikka Masala. Stek videre i 1 min.

Tilsett kokosmelk, vann [1 dl | 2 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp. La putre under lokk på middels lav varme i 5-10 min.

Rør inn blomkål.

Bland sammen
5

I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk koriander. Spar noen hele blad til pynt.

Bland koriander og limesaft [1/2 ss | 1 ss] sammen med kikerter.

Server
6

Anrett ris i skåler.

Legg på blomkålkarri og kikerter. Pynt med korianderblad.