300 g
Poteter
60 g
BBQ-saus
(InneholderSulfitter, Sennep)300 g
Kyllingbryst
1 stk
Paprika
2 stk
Pastinakk
2 stk
Gulrot
2 stk
Rødbete
1 pose
Kruspersille
2 g
Kyllingbuljong
1 stk
Rødløk
½ dl
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter og rotgrønnsaker i 2 cm tykke terninger (uskrellet). Fordel på en bakeplate med bakepapir. Drypp over en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland sammen og bak på øverste hylle i ovnen i 30-35 min. Vendes etter at halve tiden har gått.
Skjær rødløk i 6 like store båter. Skjær paprika i 1 cm tykke staver (fjern frø). Grovhakk persille (med stilk).
Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Tilsett kyllingbryst og stek på hver side i 2-3 min, eller til brunet.
Når kylling er brunet, overfør så til bakeplaten med rotgrønnsaker sammen med rødløk og paprika. Bak i ovnen de resterende 15-20 min. Ikke vask stekepannen, den skal brukes i neste steg! VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Når det gjenstår 5 min av tiden i ovnen, tilsett kyllingbuljong [½ stk, 2P], BBQ-saus og vann* [1/2 dl | 1 dl] i stekepannen. Kok opp og deretter senk varmen. La simre i 2-3 min, eller til sausen tykner. Krydre med salt* og pepper*.
Anrett kylling og rotgrønnsaker på tallerkener. Dryss over med persille og topp med BBQ-saus.