HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOreganokylling
topBanner
Oreganokylling

Oreganokylling

med ovnsbakte rotgrønnsaker og BBQ-saus

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:SulfitterSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Poteter

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Paprika

2 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

2 stk

Rødbete

1 pose

Kruspersille

2 g

Kyllingbuljong

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier557 kcal
Energi (kj)2330 kj
Fett4.06 g
Mettet fett1 g
Karbohydrater85.78 g
Sukker42.9 g
Protein43.85 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter og rotgrønnsaker i 2 cm tykke terninger (uskrellet). Fordel på en bakeplate med bakepapir. Drypp over en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland sammen og bak på øverste hylle i ovnen i 30-35 min. Vendes etter at halve tiden har gått.

2

Skjær rødløk i 6 like store båter. Skjær paprika i 1 cm tykke staver (fjern frø). Grovhakk persille (med stilk).

3

Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Tilsett kyllingbryst og stek på hver side i 2-3 min, eller til brunet.

4

Når kylling er brunet, overfør så til bakeplaten med rotgrønnsaker sammen med rødløk og paprika. Bak i ovnen de resterende 15-20 min. Ikke vask stekepannen, den skal brukes i neste steg! VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Når det gjenstår 5 min av tiden i ovnen, tilsett kyllingbuljong [½ stk, 2P], BBQ-saus og vann* [1/2 dl | 1 dl] i stekepannen. Kok opp og deretter senk varmen. La simre i 2-3 min, eller til sausen tykner. Krydre med salt* og pepper*.

6

Anrett kylling og rotgrønnsaker på tallerkener. Dryss over med persille og topp med BBQ-saus.