topBanner
Asiatisk-inspirert svinekjøtt

Asiatisk-inspirert svinekjøtt

med hvitløksris & koriander

Denne retten med svinekjøtt glasert i en guddommelig aromatisk marinade har alt sansene dine drømmer om! Syrlig lime, salt soya og skarp ingefær, som sammen med en klype sukker får det beste ut av det mørke kjøttet. Sammen med hvitløksris og knasende peanøtter er det umulig å mislykkes, og vi lover at både store og små vil be om mer.

Allergener:HveteSoyaPeanøtterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

50 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtter)

300 g

Svinekam

1 pose

Koriander

1 stk

Hvitløk

40 g

Søt chilisaus

150 g

Spisskål, skåret

Ikke inkludert i matkassen din

ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

¼ ts

Salt* (steg 1)

½ ts

Sukker* (steg 2)

3 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2767 kj
Kalorier661 kcal
Fett12.8 g
Mettet fett3.51 g
Karbohydrater92.16 g
Sukker21.86 g
Protein43.41 g
Natrium5.679 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør med en skvett olivenolje i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kjelen og kok opp. Legg lokk på kjelen og senk til lav varme. Kok i 10 min. Deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

2

Skrell og riv ingefær fint. Skjær lime i båter. Bland ingefær, soyasaus, sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], halvparten av søt chilisaus, limesaft [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvitløk i en skål.

3

Riv gulrot (uskrellet) fint. Finhakk vårløk. Grovhakk peanøtter.

4

Skjær svinekam i 2 cm tykke strimler på et nytt skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1 min. Senk til middels høy varme og tilsett marinade. Stek under omrøring i 3-4 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

5

Tilsett spisskål og gulrot. Stek under omrøring i 2-4 min.

6

Fordel hvitløksris, svinekjøtt og grønnsaker på tallerkener. Drypp over resterende søt chilisaus. Topp med vårløk, koriander og peanøtter. Server limebåter på siden.