HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Linselarb
topBanner
Vietnamesisk linselarb

Vietnamesisk linselarb

med stekt pak choi og srirachamajones

Larb er navnet på nasjonalretten i Laos, og er en slags salat med stekte ingredienser. Salaten kan inneholde forskjellige proteiner, og dagens variant inneholder linser som vi steker med sjalottløk og pak choi. Klassisk tilbehør er kremet ris og grønnsaker. Vi serverer dagens larb med hvitløksris og en god agurksalat som får en ekstra god smak av mynte og koriander. Vi topper alt med en smakfull srirachamajones.

Tags:VegetarSterk
Allergener:GlutenSoyaSesamEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Sjalottløk

200 g

Pak choi

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

1 stk

Ingefær

1 pakke

Grønne linser

50 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

50 g

Srirachamajones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier841 kcal
Energi (kj)3520 kj
Fett34.19 g
Mettet fett7.3 g
Karbohydrater97.07 g
Sukker13.3 g
Protein29.37 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk til servering.

2

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke terninger. Finhakk sjalottløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og gulrot i 3-4 min. Grovhakk pak choi. Skjær lime i båter. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Riv ingefær. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.

3

Tilsett pak choi og ingefær i stekepannen og stek i 1 min. Tilsett linser, en skvett limesaft, soyasaus og chili. La putre i 4-5 min. TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

4

Skjær agurk i 1 cm tykke terninger og legg i en skål. Plukk og grovhakk mynteblader. Finhakk koriander(med stilk). Tilsett en skvett limesaft, en klype salt* og pepper*, halvparten av mynte og koriander, og sesamfrø i skålen med agurk. Tilsett evt. en skvett olivenolje* om du ønsker. Bland godt.

5

Bland srirachamajones med en skvett vann* i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Skru av varmen til stekepannen når linsene er ferdigstekte og sausen redusert litt, og bland inn spinat under omrøring til den mykner. Krydre med salt* [1/2 ts | 1 ts].

6

Anrett hvitløksris i en side av en dyp tallerken, og linselarb på den andre siden. Plasser agurksalat i midten og drypp over srirachamajones. Pynt med resterende mynte, koriander og sesamfrø. Server resterende limebåter på siden.