topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bønnebowl

Vegetarisk bønnebowl

med kokosris og maissalsa

Bli med på en tur til det sørlige Texas med denne vegetariske retten, og la den røde chilien gi deg varme i det kalde høstmørket. Vi skal lage en vegetarisk bønnebowl med svarte bønner og kokosris, en herlig maissalsa og mild rømme.

Tags:
Hvetefri
Vegetar
Allergener:
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Panamat

100 ml

Kokosmelk

1 boks

Mais

1 stk

Løk

1 stk

Rød chili

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

1 pakke

Svarte bønner

1 pakke

Hakkede tomater

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

5 g

Tex-Mex

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier807 kcal
Energi (kj)3377 kj
Fett31.2 g
Mettet fett16.5 g
Karbohydrater102.7 g
Sukker22.1 g
Protein20 g
Natrium550.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med kokosmelk [½ pakke, 2P] og vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Legg på lokk, senk til lav varme og kok i 10 min.

Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk 10 min, eller til risen er mør og vannet har absorbert.

Stek mais
2

Hell væsken av mais.

Varm opp en stekepanne på høy varme.

Stek mais under omrøring i 4-5 min, til gyllen og lett forkullet. Sett til side i en skål.

TIPS: Dekk til pannen med lokk eller folie hvis maiskornene spretter ut.

Forbered råvarer
3

Skrell og riv gulrot grovt.

Finhakk løk.

Finhakk chili [½ stk, 2P].

Hell av væsken og skyll svarte bønner.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek løk (spar litt til salsa) i 4-5 min.

Tilsett Panamat, Tex-Mex og halvparten av chilien (om ønskelig). Stek i 1-2 min.

Tilsett gulrot, hakkede tomater, bønner, grønnsaksbuljong og vann [½ dl | 1 dl]. Kok opp, senk til middels varme og småkok i 5-7 min.

Rør inn smør [1 ss | 2 ss] og krydre med salt [1/2 ts | 1ts] og en klype pepper.

Lag salsa
5

Grovhakk koriander (med stilk). 

Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.

Bland koriander, resterende chili (om ønskelig) og resterende løk til skålen med mais. Tilsett limesaft [1/2 ts | 1 ts] og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bland yoghurt og en klype salt og pepper i en ny skål.

Server
6

Anrett kokosris og bønner med grønnsaker i dype tallerkener.

Hell over maissalsa og topp med en klatt yoghurt.

Server limebåter på siden.