Spaghetti bolognese er en italiensk klassiker, og vi har laget vår egen vri. Vi steker vegetardeig med tomatpure, middelhavskrydder, hakkede tomater, balsamico og mornaysaus. Samtidig lager vi en frisk 'salsa cruda' med fersk tomat, finhakket løk og basilikum. Dryss finrevet ost på toppen av spaghettien og nyt en enkel, men smaksrik middag. Dette blir garantert en slager rundt middagsbordet!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
½ stk
Rødløk
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
½ boks
Tomatpure
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
15 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Hvitløksflørt
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor kjele på middels høy varme.
Stek vegetardeig i 2-3 min.
Tilsett Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong, balsamico og tomatpure [1/2 pakke, 2P] i pannen med vegetardeig.
Stek videre i 1-2 min, til velduftende.
Tilsett hakkede tomater, sukker [1 ts | 2 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og pastavann i pannen. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min.
Tilsett mornaysaus og la putre på lav varme i 1-2 min.
I mellomtiden, finhakk løk [1/2 stk, 2P].
Skjær tomat i 2 cm store biter.
Finhakk basilikum.
Bland tomat, løk, basilikum, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper i en mellomstor skål.
Vend spaghetti i pastasaus.
Anrett bolognese i skåler.
Dryss over finrevet ost og topp med salsa cruda.