topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

med italiensk salsa cruda

Spaghetti bolognese er en italiensk klassiker, og vi har laget vår egen vri. Vi steker vegetardeig med tomatpure, middelhavskrydder, hakkede tomater, balsamico og mornaysaus. Samtidig lager vi en frisk 'salsa cruda' med fersk tomat, finhakket løk og basilikum. Dryss finrevet ost på toppen av spaghettien og nyt en enkel, men smaksrik middag. Dette blir garantert en slager rundt middagsbordet!

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Bygg
Soya
Selleri
Melk
Sulfitter
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

½ stk

Rødløk

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

½ boks

Tomatpure

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

15 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier766 kcal
Energi (kj)3205 kj
Fett23.7 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater95.9 g
Sukker23.5 g
Protein36.2 g
Natrium1188 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek vegetardeig
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor kjele på middels høy varme.

Stek vegetardeig i 2-3 min.

Tilsett krydder
3

Tilsett Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong, balsamico og tomatpure [1/2 pakke, 2P] i pannen med vegetardeig.

Stek videre i 1-2 min, til velduftende.

Lag saus
4

Tilsett hakkede tomater, sukker [1 ts | 2 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og pastavann i pannen. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min.

Tilsett mornaysaus og la putre på lav varme i 1-2 min.

Lag salsa cruda
5

I mellomtiden, finhakk løk [1/2 stk, 2P].

Skjær tomat i 2 cm store biter.

Finhakk basilikum.

Bland tomat, løk, basilikum, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper i en mellomstor skål.

Vend spaghetti i pastasaus.

Server
6

Anrett bolognese i skåler.

Dryss over finrevet ost og topp med salsa cruda.