topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kikertbowl

Varm kikertbowl

med aromatisk perlecouscous og gresskarkjerner

Denne smakfulle bowlen er perfekt på en mørk og kald høstdag. Vi koker perlecouscous som vi blander med ovnsbakt squash og krydrede kikerter. Vi topper retten med gresk salatost, cherrytomater, persille og ristede gresskarkjerner.

Tags:
Kalorilett
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Selleri
Melk
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Panamat

1 pakke

Gresskarkjerner

1 stk

Squash

1 stk

Vårløk

½ pakke

Kikerter

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

125 g

Cherrytomater

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 3)

etter behov

Smør (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier652 kcal
Energi (kj)2728 kj
Fett21.8 g
Mettet fett8.5 g
Karbohydrater82.22 g
Sukker14.5 g
Protein26.51 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek gresskarkjerner i 2-3 min. Sett til side på en tallerken. Skjær squash i små biter. Skjær vårløk i tynne skiver.

Bak squash og kikerter
2

Fordel squash på en siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Jorda Rundt og en klype salt og pepper. Bland godt. Hell vannet av kikerter [1/2 pakke, 2P]. Fordel kikerter på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 15-17 min, til kikertene er gylne og squashen myknet.

Kok perlecouscous
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Du kan også tilsette en klatt smør om ønskelig. Tilsett vårløk og stek i 1-2 min. Tilsett vann [4 dl | 8 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og grønnsaksbuljong og kok opp. Tilsett perlecouscous og senk til middels varme. La småkoke i 12-15 min, til myke med litt bitt. Hell av vannet hvis nødvendig.

Lag yoghurtdressing
4

Grovhakk persille. Skjær sitron i båter. Bland yoghurt og halvparten av persillen i en skål. Smak til med salt og pepper. Smuldre gresk salatost [1/2 pakke, 2P].

Bland råvarer
5

Tilsett halvparten av gresk salatost, halvparten av squashen og en skvett sitronsaft i couscousen. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Del cherrytomateri to. Bland balsamico og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en skål og tilsett cherrytomater. Bland godt.

Server
6

Fordel couscous i dype tallerkener. Topp med resterende gresk salatost, squash, kikerter, cherrytomater, resterende persille og gresskarkjerner. Drypp over en klatt yoghurt og server sitronbåter på siden.