HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikertbowl
topBanner
Varm kikertbowl

Varm kikertbowl

med aromatisk perlecouscous og gresskarkjerner

Denne smakfulle bowlen er perfekt på en varm høstdag. Vi koker perlecouscous som vi blander med ovnsbakt squash og krydrede kikerter. Vi topper retten med gresk salatost, cherrytomater, persille og ristede gresskarkjerner.

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:GlutenSelleriMelkEggSennepSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Panamat

20 g

Gresskarkjerner

1 stk

Squash

1 stk

Vårløk

½ pakke

Kikerter

170 g

Perlecouscous

(InneholderGluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

50 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

125 g

Cherrytomater

4 g

Jorda Rundt

(InneholderEgg, Sennep)

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 3)

etter behov

Smør (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier652 kcal
Energi (kj)2728 kj
Fett21.8 g
Mettet fett8.5 g
Karbohydrater82.22 g
Sukker14.5 g
Protein26.51 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek gresskarkjerner i 2-3 min. Sett til side på en tallerken. Skjær squash i små biter. Skjær vårløk i tynne skiver.

2

Fordel squash på en siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje* og krydre med Jorda Rundt og en klype salt* og pepper. Bland godt. Hell vannet av kikerter [1/2 pakke, 2P]. Fordel kikerter på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15-17 min, til kikertene er gylne og squashen myknet.

3

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Du kan også tilsette en klatt smør* om ønskelig. Tilsett vårløk og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [4 dl | 8 dl], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og grønnsaksbuljong og kok opp. Tilsett perlecouscous og senk til middels varme. La småkoke i 12-15 min, til myke med litt bitt. Hell av vannet hvis nødvendig.

4

Grovhakk persille. Riv en klype sitronskall og skjær i båter. Bland yoghurt og halvparten av persillen i en skål. Smak til med salt* og pepper*. Smuldre gresk salatost [1/2 pakke, 2P]. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

5

Tilsett halvparten av gresk salatost, halvparten av squashen, en klype sitronskall og en skvett sitronsaft i couscousen. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper* og bland godt. Del cherrytomateri to. Bland balsamico og sukker* [1/2 ts | 1 ts] i en skål og tilsett cherrytomater. Bland godt.

6

Fordel couscous i dype tallerkener. Topp med resterende gresk salatost, squash, kikerter, cherrytomater, resterende persille og gresskarkjerner. Drypp over en klatt yoghurt og server sitronbåter på siden.