Svensk gryterett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svensk gryterett

Svensk gryterett

med kokte poteter og tyttebærsyltetøy

I dag skal vi lage en variant av den klassiske svenske retten, og på bare en halvtime serverer du middag som kan oppleves med alle sanser! Middagen i dag byr på den perfekte balansen mellom søtt og salt. Kjøtt, kål, poteter, en fantastisk fløtesaus, tyttebærsyltetøy og hjemmesyltet agurk!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Løk

150 g

Spisskål, skåret

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Kjøttbuljong

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

50 g

Tyttebærsyltetøy

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier768 kcal
Energi (kj)3214 kj
Fett39.7 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater70.1 g
Sukker34.7 g
Protein36.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm biter. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og la potetene hvile i kjelen. Krydre med en klype salt* og pepper*, og sett til side med lokk på for å holde på varmen.

Sylt agurk
2

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt* i en skål. Tilsett nok vann* til at agurken er dekket. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.

Stek kjøttdeig
3

Grovhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min, til brunet. Bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen under steking. 

Tilsett kål og løk
4

Senk til middels høy varme og tilsett spisskål, løk, en skvett vann* og sukker* [1/2 ts | 1 ts] i stekepannen. Stek i 4-5 min.

Lag fløtesaus
5

Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus, kjøttbuljong og en klype salt* og pepper*. La putre i 2-3 min. 

Server
6

Anrett poteter og kål med kjøttdeig og fløtesaus på tallerkener. Sørg for å få med all sausen fra stekepannen. Server syltet agurk med en klype pepper* og tyttebærsyltetøy på siden av tallerkenen.