Sticky tofu og stekte grønnsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky tofu og stekte grønnsaker

Sticky tofu og stekte grønnsaker

med asiatisk majones og sprøstekt løk

Denne asiatisk-inspirerte retten består av herlige smakskombinasjoner, og er klar på kun en halvtime. Vi panerer tofu, steker den til den blir gyllen og sprø, og lar den godgjøre seg i en glaze med asiatisk woksaus og ingefærpasta. Tofuen serveres med hvitløksstekt paprika og brokkoli og luftig jasminris, og toppes med asiatisk majones og sprøstekt løk.

Tags:
Plantebasert
Allergener:
Soya
Gluten
Hvete
Sulfitter
Sesam
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

180 g

Tofu

(Inneholder Soya)

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Brokkoli

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika, grønn

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Vann (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier925 kcal
Energi (kj)3869 kj
Fett46 g
Mettet fett8 g
Karbohydrater116.6 g
Sukker20.4 g
Protein34.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær paprika, brokkoli med stilk og tofu i 3 cm store biter.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland mel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Vend tofu i melblandingen, til bitene er dekt.

Bland saus
3

Bland asiatisk woksaus, vann [2 ss | 4 ss], ingefærpasta og sukker [1 ts | 2 ts] i en liten skål.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [2 ss | 4 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika, brokkoli, hvitløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 5-6 min, eller til myknet. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

TIPS: Stek i omganger ved behov.

Stek tofu
5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne.

Stek tofu i 5-6 min, til brunet.

Tilsett saus og la putre i 1 min, til noe redusert.

Server
6

Anrett ris, tofu og stekte grønnsaker i skåler.

Topp med asiatisk majones og sprøstekt løk.