Denne asiatisk-inspirerte retten består av herlige smakskombinasjoner, og er klar på kun en halvtime. Vi panerer tofu, steker den til den blir gyllen og sprø, og lar den godgjøre seg i en glaze med asiatisk woksaus og ingefærpasta. Tofuen serveres med hvitløksstekt paprika og brokkoli og luftig jasminris, og toppes med asiatisk majones og sprøstekt løk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Tofu
1 stk
Sprøstekt løk
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika, grønn
10 g
Ingefærpasta
50 g
Asiatisk majones
75 g
Asiatisk woksaus
250 g
Brokkoli
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
2 ss
Vann til saus
1 ts
Sukker til saus
2 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær paprika, brokkoli med stilk og tofu i 3 cm store biter.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland mel, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Vend tofu i melblandingen, til bitene er dekt.
Bland asiatisk woksaus, vann, ingefærpasta og sukker i en liten skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika, brokkoli, hvitløk og salt i 5-6 min, eller til myknet. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
TIPS: Stek i omganger ved behov.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne.
Stek tofu i 5-6 min, til brunet.
Tilsett saus og la putre i 1 min, til noe redusert.
Anrett ris, tofu og stekte grønnsaker i skåler.
Topp med asiatisk majones og sprøstekt løk.