topBanner
Stekt kyllingfilet

Stekt kyllingfilet

med potetmos og løksaus

I dag står stekt kyllingfilet på menyen. Potetmosen med persille får en fantastisk farge og smak, og løksausen blir garantert en ny favoritt som løfter smakene til nye høyder. Dette blir nok en stående applaus fra resten av familien.

Tags:BarnevennligUnder 600 kcal
Allergener:SulfitterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Gulrot, lilla

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Rødvinssaus

(InneholderSulfitter)

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

500 g

Poteter

300 g

Kyllingbrystfilet

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

1 pose

Timian

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann* (steg 5)

etter behov

Sukker* (steg 4)

¼ ts

Salt* (steg 1)

2 ss

Melk* (steg 1)

1.5 ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2273 kj
Kalorier543 kcal
Fett13.82 g
Mettet fett7.24 g
Karbohydrater62.99 g
Sukker17.29 g
Protein41.85 g
Natrium1.63 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykke biter. Grovhakk persille. Kok poteter i 10-12 min, til møre. Hell av vannet og tilsett smør [1,5 ss | 3 ss], melk [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av persillen. Mos med en potetmoser eller gaffel.

2

Skjær gulrøtter (uskrellet) i skrå skiver. Legg gulrøtter på et stekebrett med bakepapir og drypp over en skvett olivenolje*. Stek i ovnen i 14-18 min.

3

Krydre hvert kyllingbryst på begge sider med hvitløksflørt og en klype salt og pepper. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side. Overfør kylling til stekebrettet med gulrot, og stek i ovnen i 10-12 min.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk timian. Varm opp en skvett olivenolje i en ny kjele på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min. Tilsett balsamico, timian og en klype sukker*. Rør godt og la putre i 2-3 min, til karamellisert.

5

Tilsett rødvinssaus og vann [1/2 dl | 1 dl]. La putre i 5-6 min. Smak til med salt og pepper*.

6

Anrett potetmos, kylling, gulrot og løksaus på tallerkener. Topp med resterende persille.