Stekt kyllingbryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyllingbryst

Stekt kyllingbryst

med potetmos og løksaus

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

300 g

Kyllingbryst

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

3 stk

Gulrot

1 pose

Timian

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier551 kcal
Energi (kj)2306 kj
Fett12.2 g
Mettet fett2.6 g
Karbohydrater66.5 g
Sukker20.2 g
Protein42 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykke biter. Grovhakk persille. Kok poteter i 10-12 min, til møre. Hell av vannet og tilsett smør* [1,5 ss | 3 ss], melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av persillen. Mos med en potetmoser eller gaffel.

Bak gulrøtter
2

Skjær gulrøtter (uskrellet) i skrå skiver. Legg gulrøtter på et stekebrett med bakepapir og drypp over en skvett olivenolje*. Stek i ovnen i 14-18 min.

Stek kylling
3

Krydre hvert kyllingbryst på begge sider med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side. Overfør kylling til stekebrettet med gulrot, og stek i ovnen i 10-12 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Karamelliser rødløk
4

Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk timian. Varm opp en skvett olivenolje i en ny kjele på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min. Tilsett balsamico, timian og en klype sukker*. Rør godt og la putre i 2-3 min, til karamellisert.

Lag løksaus
5

Tilsett rødvinssaus og vann* [1/2 dl | 1 dl]. La putre i 5-6 min. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett potetmos, kylling, gulrot og løksaus på tallerkener. Topp med resterende persille.