Stekt biff og kremet spinatsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet spinatsaus

Stekt biff og kremet spinatsaus

med ovnsbakte poteter og karamellisert rødløk

Har du spart på biffen til lørdagen? Eller har dere valgt å piffe opp en vanlig hverdag med et herlig måltid? Uansett hvilken dag du lager denne retten på, blir du ikke skuffet! Potetene blir ekstra festlige ved å serveres med karamellisert løk og persille. Den tradisjonelle rødvinssausen er byttet ut med en grønn spinatsaus med fløte og hvitløk. Et ekte festmåltid!

Tags:
Hvetefri
Rask
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Kjøttbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

300 g

Ytrefilet av storfe

100 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

500 g

Poteter

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier580 kcal
Energi (kj)2429 kj
Fett21.9 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater52.9 g
Sukker10 g
Protein43 g
Natrium370 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur og krydre med en klype salt.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Stek i 25-35 min, eller til mørt.

Karamelliser løk
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek rødløk med en klype salt i 5-6 min under omrøring.

Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og sukker [1/2 ts | 1 ts] og bland godt. Stek i ytterligere 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en skål.

Forbered råvarer
3

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Grovhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll spinat.

Stek biff
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk til middels høy varme og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

Lag saus
5

Imens biffen hviler, varm opp stekepannen til middels varme.

Stek sjalottløk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og spinat, og stek i ytterligere 1-2 min, til spinaten faller sammen.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og eventuell kraft fra kjøttet, og kok i 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.

 

Server
6

Bland poteter og karamellisert rødløk.

Skjær kjøtt i skiver.

Anrett biff, poteter med karamellisert rødløk og kremet spinatsaus på tallerkener.

Hell over resterende saus fra pannen og pynt med persille.