
Rotfruktlapper og røkt laks
med syltede grønnsaker og fersk dill
Klar for en skikkelig grønnsaksfest? I dag skal vi lage sprø lapper bestående av potet, gulrot, pastinakk og løk. I tillegg inviteres rødbete og syltete grønnsaker med på festen. Rettens æresgjest er en norsk favoritt: røkt laks.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Rotfruktsblanding
1 stk
Rødløk
1 stk
Agurk
1 pose
Dill
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
100 g
Røkt laks
(Inneholder Fisk)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 stk
Rødbete
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
1 ts
Sukker (steg 2)
2 stk
Egg (steg 4)
3 ss
Hvetemel (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
3 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Framgangsmåte
Skjær rødbeter (uskrellet) i 2 cm biter (også fra rotfruktblanding).
Legg rødbete i en kjele med vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Kok i 10-12 min. Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Skjær agurk i tynne skiver.
Grovhakk halvparten av dillen (spar litt til pynt).
Skjær halvparten av rødløken i tynne skiver, og sett resterende rødløk til side.
Bland rødløkskiver, agurk, dill, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], sukker [1 ts | 2 ts], vann [3 ss I 6 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Rør godt og sett til side. Rør av og til, og hell av væsken før servering.
Riv resterende rotfruktblanding grovt (uskrellet).
Finhakk resterende rødløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Visp egg [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett revne grønnsaker, finhakket rødløk, hvitløk, hvetemel [3 ss | 6 ss], grønnsaksbuljong, salt [½ ts | 1 ts] og en stor klype pepper i skålen. Rør godt.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.
Form farsen til 2 stk. lapper per person. Trykk dem flatere med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.
Legg på en tallerken med kjøkkenpapir.
VIKTIG: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Anrett rotfruktlapper og rødbeter på tallerkener.
Legg syltet agurk og rødløk på siden.
Legg lag av røkt laks over lappene og drypp noen klatter creme fraiche over.
Server resterende creme fraiche [1/2 pakke, 2P] på siden.
Topp med resterende dill.