Røkelaks- og sellerigrateng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Røkelaks- og sellerigrateng

Røkelaks- og sellerigrateng

med finrevet ost og grønn salat

Denne retten vil bli en sikker favoritt blant både store og små. Vi ovnsbaker potet og selleri, før vi ostegratinerer grønnsaker og røkelaks sammen med en herlig saus. Nyt den lune og saftige gratengen med en forfriskende salat på siden.

Allergener:
Fisk
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Røkt laks

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Gressløk

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

60 g

Salatblanding

½ stk

Sitron

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Hvetemel (steg 2)

1 ss

Smør (steg 2)

10 ss

Melk (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier692 kcal
Energi (kj)2893 kj
Fett38 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater63.1 g
Sukker12.4 g
Protein27.5 g
Natrium441.8 mg

Redskaper

Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell selleri, del i to og skjær i 1/2 cm tykke halvmåner.

Skjær potet (uskrelt) i 1/2 cm tykke skriver.

Kok potet og selleri i 8-10 min, til lett møre. Hell av vannet.

Lag saus
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en ny mellomstor kjele på middels høy varme.

Rør inn hvetemel [1 ss | 2 ss].

Tilsett litt og litt melk [2 dl | 4 dl] og matfløte [1/2 pakke, 2P]. Pisk i 3-4 min, til tyknet.

Tilsett hvitløk, grønnsaksbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.

Forbered grateng
3

Dekk bunnen av en ildfast form med halvparten av potet og selleri.

Legg røkelaks over grønnsaker, og fordel resterende potet og selleri jevnt på toppen.

Hell over saus og dryss finrevet ost på toppen.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til potet er gjennomstekt og gyllen.

Forbered salat
4

I mellomtiden, vask salatblanding.

Finhakk gressløk.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Bland salat
5

Bland salatblanding, salt [1/4 ts | 1/2 ts], en skvett sitronsaft og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål rett før servering.

Server
6

Anrett grateng på tallerkener, og dryss over gressløk.

Server med salat på siden.