HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPonzuglasert Laks
topBanner
Ponzuglasert laks

Ponzuglasert laks

med ingefærris og svart sesammajones

Ukens fiskemiddag trenger ikke å være kjedelig! Her har vi satt sammen en fortryllende kombinasjon av smakfulle og fargerike ingredienser. Perfekt stekt laks toppes med ponzudressing med smak av sitron. Vidunderlig tilbehør er velduftende ingefærris, stekt pak choi, gulrot og hvitløk, og til slutt en kremet svart sesammajones!

Allergener:FiskSulfitterGlutenSoyaSesamEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

15 ml

Ponzudressing

(InneholderSulfitter, Gluten, Soya)

50 g

Svart sesammajones

(InneholderGluten, Soya, Sesam, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier765 kcal
Energi (kj)3201 kj
Fett39.17 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater69.78 g
Sukker8.2 g
Protein32.99 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Varm opp en skvett olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor kjele på middels varme. Stek ingefær i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre i 10 min. Ta av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

2

Skjær agurk i tynne skiver. Legg agurkskiver i en skål med en klype salt og sukker [¼ ts | ½ ts] og sett til side.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Klapp forsiktig laks tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt på hver side. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. Snu laks og stek i 3-5 min, eller til gjennomstekt. Overfør laks til en tallerken dekket med folie for å holde på varmen. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

4

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk pak choi. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek pak choi, gulrot og hvitløk i 3-4 min, til møre. Tilsett salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.

5

Press væske ut av agurkskivene med hendene.

6

Anrett ingefærris i dype tallerkener. Topp med pak choi, gulrot, agurk og laks. Drypp ponzudressing over laksen. Server svart sesammajones på siden.