Pistasjbakt hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pistasjbakt hyse

Pistasjbakt hyse

med pisket ost og avokadosalat

Ovnsbakt fisk er både godt og enkelt å lage. I denne oppskriften vender vi hysefileter i en blanding av hakkede pistasjnøtter og panko paneringsmel, før vi ovnsbaker fisken til den blir gyllen og sprø. Som tilbehør koker vi poteter som vi vender i smør og oregano, og blander sammen en frisk salat med ruccola, tomat og avokado. Til slutt pisker vi sammen en kremet saus av salatost, creme fraiche og sitronsaft.

Allergener:
Fisk
Nøtter
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

30 g

Pistasjnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

½ stk

Sitron

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

400 g

Småpoteter

1 pose

Oregano

½ stk

Avokado

1 stk

Tomat

40 g

Ruccola

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier890 kcal
Energi (kj)3722 kj
Fett55.3 g
Mettet fett23.9 g
Karbohydrater45.6 g
Sukker8.7 g
Protein47.3 g
Natrium16.4 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet. Tilsett smør [1 ss | 2 ss], og krydre potet med en klype salt og pepper.

Sett til side under lokk.

Pisk ost
2

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Smuldre salatost fint.

Bland salatost, creme fraiche, sitronsaft [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Pisk alt godt sammen og sett til side.

Forbered fisk
3

Finhakk pistasjnøtter.

Bland salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss], panko [1/2 pose, 2P] og pistasjnøtter i en liten skål.

Legg fisk på et stekebrett med bakepapir. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Topp fisk med pistasjblandingen, og press den forsiktig fast.

Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, finhakk oregano.

Halver avokado [1/2 stk, 2P], fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.

Grovhakk tomat.

Skyll ruccola.

Bland salat
5

Bland ruccola, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.

Vend kokt potet i oregano.

Server
6

Anrett hyse, ruccola og potet på tallerkener.

Topp ruccola med tomat og avokado. Krydre avokado og tomat med en klype salt.

Server med en klatt pisket ost.