Pannestekte kikertlapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte kikertlapper

Pannestekte kikertlapper

med sprø fattoushsalat og hvitløksyoghurt

Kikertlapper med gresk salatost passer perfekt med en sprø fattoushsalat med reddiker, salat, cherrytomater og agurk. Vi blander også en kremet hvitløksyoghurt og lager krutonger av tortilla.

Tags:
Vegetar
Kalorilett
Allergener:
Melk
Selleri
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pakke

Kikerter

1 pose

Bladpersille

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Agurk

75 g

Reddiker

1 stk

Salat

1 stk

Tomat

1 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Panamat

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

1 stk

Egg (steg 3)

3 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier648 kcal
Energi (kj)2710 kj
Fett35.3 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater53.9 g
Sukker9 g
Protein25.1 g
Natrium569 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag krutonger
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær tortilla [½ stk, 2P] i 1 cm biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [½ ss | 1 ss] og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i 5-8 min, til gyllen. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk hjertesalat.

Skjær cherrytomater i 2 cm båter.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Finhakk agurk, persille og hvitløk [½ stk, 2P] (eller press).

Bland hvitløk, yoghurt, majones og en klype salt og pepper i en skål.

Bland kikertdeig
3

Skyll kikerter og mos grundig med en gaffel eller potetmoser i en skål.
Smuldre inn gresk salatost [½ pakke, 2P].

Tilsett grønnsaksbuljong, persille, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bland godt til en deig og sett til side.

TIPS: Jo mer du moser kikertene, jo lettere blir det å lage lapper.

Stek kikertlapper
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels varme. Form deigen til 3 stk. lapper per person. Trykk dem forsiktig flate med stekespaden.

Stek i 4-5 min på hver side, til gyllenbrune og gjennomstekte.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Lag salat
5

I mellomtiden, bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en klype salt i en skål. Tilsett reddiker, hjertesalat, tomat og agurk.

Server
6

Anrett kikertlapper og salat på tallerkener.

Drypp hvitløksyoghurt over.

Topp med brødkrutonger.