Pannestekt laks i sitron- og smørsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt laks i sitron- og smørsaus

Pannestekt laks i sitron- og smørsaus

med ovnsbakte grønnsaker og kremet dressing

Ukens fiskerett er alt annet enn kjedelig! Her har vi satt sammen en utsøkt kombinasjon av smakfulle og fargerike ingredienser. I kveld byr vi på perfekt stekt laks servert med ovnsbakte poteter og reddiker. Tilbehøret er en herlig sitron- og smørsaus og en kremet dressing med honning og sennep.

Allergener:
Fisk
Selleri
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

150 g

Reddiker

1 pose

Sukkererter

1 stk

Vårløk

1 stk

Sjalottløk

½ stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Dill

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier728 kcal
Energi (kj)3048 kj
Fett39 g
Mettet fett13.8 g
Karbohydrater58.1 g
Sukker11.8 g
Protein36.1 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter. Skjær stilk av reddiker og sukkererter.

Fordel poteter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.

Når det er 10 min igjen av steketiden, legg sukkererter og reddiker på stekebrettet og bak i 8-10 min. 

Forbered råvarer
2

Finhakk sjalottløk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk dill.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær vårløk i tynne skiver på skrått.

Lag dressing
3

Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P], honning- og sennepsdressing og en klype salt og pepper i en skål.

Stek laks
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt på hver side. 

Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken og sett til side.

TIPS: Laksen er ferdig når den er matt på innsiden.

Lag saus
5

La stekepannen avkjøle seg litt, tørk av og varm opp på middels varme.

Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss] og sjalottløk, og stek i 1-2 min, til mykt. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.

Tilsett vann [1 dl | 2 dl], grønnsaksbuljong, hvetemel [1/2 ss | 1 ss], en stor skvett sitronsaft og dill. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Kok i 3-4 min, eller til tyknet.

Server
6

Anrett grønnsaker og laks på tallerkener.

Hell saus over laks og server dressing i en skål på siden.

Pynt med vårløk.