Pannestekt hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt hyse

Pannestekt hyse

med bakte reddiker og estragonsaus

Skap god stemning i heimen med denne nydelige fiskeretten! Vi lager hyse stekt i en utsøkt og kremet sitron- og estragonsaus. Tilbehøret består av et fargerikt sortiment av ovnsbakte grønnsaker – potetbåter, gulrotstaver og reddiker – pyntet med frisk bladpersille.

Tags:
Hvetefri
Kalorilett
Allergener:
Fisk
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

75 g

Reddiker

1 pose

Estragon

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Sjalottløk

2 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier610 kcal
Energi (kj)2553 kj
Fett25.7 g
Mettet fett13.2 g
Karbohydrater58 g
Sukker14 g
Protein37.7 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm båter. 

Overfør til den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. 

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til møre og lett brunet. 

Lag saus
2

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Plukk og finhakk estragonblader.

Bland estragon, matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Forbered råvarer
3

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P]. 

Skjær gulrot (uskrelt) i to og skjær i 1 cm staver.

Skjær ender av reddiker og del i to.

Grovhakk persille.

Stek fisk
4

Når potetene har 15 min igjen, legg gulrot og reddiker på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak ut tiden. 

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre hver side med en klype salt og pepper. Stek i 2-3 min på en side.

Bland sammen
5

Snu fisk og tilsett smør [1 ss | 2 ss] og sjalottløk. Stek videre i 1 min.

Senk varmen til middels og hell i estragonsaus. Kok i 2-3 min, eller til fisken er gjennomstekt og sausen varm.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.

Server
6

Anrett potetbåter, ovnsbakte grønnsaker og fisk på tallerkener.

Hell saus over fisken og pynt grønnsaker med persille.