Gled deg til panert svinekjøtt inspirert av det asiatiske kjøkken! Her kombinerer vi hvitløksstekte grønnsaker, aromatisk hvitløksris og en smakfull asiatisk majones. Denne oppskriften er like mye en spennende opplevelse som et mettende måltid.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 pose
Gressløk
300 g
Svin ytrefilet
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
½ stk
Rød chili
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Finhakk eller press hvitløk. Varm opp smør* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris, Ginger Ninja og salt* [1/2 ts | 1 ts], legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Skjær brokkoli i små buketter. Skjær svinekam i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne. Stek gulrot og brokkoli i 5-6 min, til møre. Tilsett resterende hvitløk og stek i 1 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør til en skål for å holde varmen. TIPS: Tilsett en skvett vann for å steke grønnsakene raskere.
Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en skål. Bland panko og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en ny skål. Dypp svinekjøtt først i egg*, deretter i panko. Legg litt press på så smulene fester seg. Sett til side, klar til steking.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekam i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt og gyllen.
Anrett hvitløksris på tallerkener. Topp med panert svinekam og grønnsaker. Drypp over asiatisk majones og topp med sesamfrø.