Panko- og sesampanert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panko- og sesampanert svinekjøtt

Panko- og sesampanert svinekjøtt

med Ginger Ninja-poteter og gressløkyoghurt

Gled deg til panert svinekjøtt inspirert av det asiatiske kjøkken! Her kombinerer vi hvitløksstekte grønnsaker, aromatisk hvitløksris og en smakfull asiatisk majones. Denne oppskriften er like mye en spennende opplevelse som et mettende måltid.

Tags:
Barnevennlig
Kalorilett
Allergener:
Sennep
Egg
Sesam
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

1 pose

Gressløk

300 g

Svin ytrefilet

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

½ stk

Mango

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier633 kcal
Energi (kj)2648 kj
Fett24.4 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater60.5 g
Sukker15.3 g
Protein49 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med Ginger Ninja, halvparten av sesamfrøene og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk agurk. 

Skrell mango [½ stk, 2P] og skjær i 2 cm biter.

Fjern frøene og skjær chili [½ stk, 2P] i tynne skiver.

Finhakk gressløk. 

Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett, og krydre med en klype salt.

Panér kjøtt
3

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en stor skål.

Bland panko, resterende sesamfrø og salt [¼ ts | ½ ts] i en ny stor skål.

Dypp svinekjøtt først i egg og deretter i pankoblandingen. Overfør til en tallerken.

Stek kjøtt
4

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om nødvendig slik at kjøttet ikke setter seg fast i pannen. Stek kjøtt i flere omganger om nødvendig.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Bland mangosalat
5

Bland yoghurt, halvparten av gressløken og en klype salt i en skål.

Bland mango, agurk og chili i en ny skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett poteter, panert svinekjøtt og mangosalat på tallerkener.

Server gressløkyoghurt som dip.

Topp poteter og kjøtt med resterende gressløk.