Ovnsbakt ytrefilet og grønnsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt ytrefilet og grønnsaker

Ovnsbakt ytrefilet og grønnsaker

med ristede mandler og gresk ostedressing

Ovnsbakt ytrefilet og grønnsaker med ristede mandler og gresk ostedressing.

Allergener:
Melk
Nøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Tomat

1 stk

Paprika

340 g

Chorizo-pølse

(Inneholder Melk)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

24 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier926 kcal
Energi (kj)3874 kj
Fett53.4 g
Mettet fett22.2 g
Karbohydrater71.1 g
Sukker15.4 g
Protein37.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak potet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

Bak grønnsaker og kjøtt
2

Skjær tomat i 2 cm biter. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett. Når potetene har ca. 15 min igjen, fordel paprika på stekebrettet med potetene. Krydre med Hvitløksflørt og en stor klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Legg kjøtt over grønnsakene og bak i 13-15 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Bruk to stekebrett for 4P.

Rist mandler
3

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist mandler i 3-4 min. Overfør til en skål. Varm opp stekepannen på middels høy varme. Tilsett balsamico og sukker [1 ts | 2 ts]. Kok i 1 min. Fjern fra varmen og sett til side. TIPS: Vær forsiktig når du tilsetter balsamico, det kan sprute hvis pannen er veldig varm.

Lag ostedressing
4

Smuldre salatost i en skål. Tilsett yoghurt og rør godt. Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og rør godt. Bruk en gaffel til å mose osten til dressingkonsistens. Grovhakk mandler.

Tilsett spinat
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Bland spinat med ovnsbakte grønnsaker og kjøtt, til spinaten faller litt sammen.

Server
6

Anrett grønnsaker og svinekjøtt på tallerkener. Topp med tomat. Drypp over balsamico og ostedressing. Strø over ristede mandler.