Sitronbakt torsk og kremet dillsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronbakt torsk og kremet dillsaus

Sitronbakt torsk og kremet dillsaus

med marinert fennikel og potet- og pastinakkmos

Vi skal lage en smakfull og kremet dillsaus med fløte, hvitløk og buljong. Torsken bakes i ovnen mens vi lager en potet- og pastinakkmos og blander en deilig liten salat med marinert fennikel og eple. Server og nyt ukens fiskemiddag!

Tags:
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Bakepotet

1 stk

Pastinakk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Fennikel

1 stk

Eple

1 pose

Dill

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier652 kcal
Energi (kj)2726 kj
Fett28.8 g
Mettet fett10.8 g
Karbohydrater62.3 g
Sukker20.4 g
Protein32.5 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potet- og pastinakkmos
1

Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet vann.

Skrell poteter og pastinakk og skjær i 2 cm terninger. Skrell hvitløk.

Kok poteter, pastinakk og halve hvitløken i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.

Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos godt og sett til side under lokk. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremete mos. 

Mariner fennikel og eple
2

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Halver fennikel [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver.

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett sitronsaft, sukker [1/2 ts | 1 ts], en klype salt og pepper i en skål. Tilsett fennikel og eple og bland godt. La det marinere frem til servering.

Stek fisk
3

Tørk torsk lett med kjøkkenpapir.

Legg torsk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, sitronsaft og krydre med en klype salt og pepper. Stek torsk i ovnen i 12-15 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, press eller finhakk resterende hvitløk.

Grovhakk dill.

Lag dillsaus
5

Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett grønnsaksbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper. La putre i 2-3 min, eller til tyknet.

Rør inn halvparten av dillen.

TIPS: Tilsett litt vann, hvis sausen blir for tykk.

Server
6

Anrett potet- og pastinakkmos og torsk på tallerkener.

Øs over kremet dillsaus.

Server marinert fennikel og eple på siden.

Pynt med resterende dill.