
Ovnsbakt laks
med ovnsbakte rotfrukter og mild aioli
Laks er en fantastisk fisk som er enkel å tilberede. Du skal bare sørge for at den ikke blir bakt for lenge. Mens laksen er i ovnen, tilbereder du rotfrukter som får en ekstra god smak av å blandes med grønnkål og gresskarkjerner. Den kremede sitronmajonesen med hvitløk passer perfekt til laks og grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
50 g
Grønnkål
300 g
Poteter
2 stk
Gulrot
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
Framgangsmåte

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skrell rotfruktsblanding, gulrot og poteter, og skjær i 2 cm store biter.

Fordel rotfrukter og poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

Legg laks på et stekebrett med bakepapir. Krydre begge sider med en klype salt og pepper. Pensle med en skvett olivenolje. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Fjern stilken og grovhakk grønnkål. Når rotfruktene har 10 min igjen, tilsett grønnkål og gresskarkjerner til stekebrettet. Bland godt og sett inn i ovnen igjen.

Bland majones og aioli i en skål og krydre med en klype salt og pepper.

Anrett ovnsbakte rotfrukter på tallerkener. Topp med laks. Server mild aioli på siden.