topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

med ovnsbakte rotfrukter og mild aioli

Laks er en fantastisk fisk som er enkel å tilberede. Du skal bare sørge for at den ikke blir bakt for lenge. Mens laksen er i ovnen, tilbereder du rotfrukter som får en ekstra god smak av å blandes med grønnkål og gresskarkjerner. Den kremede sitronmajonesen med hvitløk passer perfekt til laks og grønnsaker.

Tags:
Hvetefri
Barnevennlig
Klimasmart
Melkefri
Klimasmart
Allergener:
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Grønnkål

300 g

Poteter

2 stk

Gulrot

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier804 kcal
Energi (kj)3362 kj
Fett48.6 g
Mettet fett7.3 g
Karbohydrater55.3 g
Sukker19.2 g
Protein38.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skrell rotfruktsblanding, gulrot og poteter, og skjær i 2 cm store biter.

Bak rotfrukter
2

Fordel rotfrukter og poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

Bak fisk
3

Legg laks på et stekebrett med bakepapir. Krydre begge sider med en klype salt og pepper. Pensle med en skvett olivenolje. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Tilsett grønnkål
4

Fjern stilken og grovhakk grønnkål. Når rotfruktene har 10 min igjen, tilsett grønnkål og gresskarkjerner til stekebrettet. Bland godt og sett inn i ovnen igjen.

Bland mild aioli
5

Bland majones og aioli i en skål og krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett ovnsbakte rotfrukter på tallerkener. Topp med laks. Server mild aioli på siden.