topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert kylling

Middelhavsinspirert kylling

med ovnsbakte grønnsaker og persillebulgur

Dagens middag er en middelhavdsrøm! Vi skal servere ovnsbakt paprika, tomat og rødløk krydret med deilig middelhavskrydder. Mens grønnsaker og bulgur lager seg selv, skal vi steke kylling til perfeksjon. Til slutt skal vi blande bulgur, grønnsaker og persille med olivenolje og en skvett sitronsaft. Serveres med en frisk sitronyoghurt og et dryss av gresskarkjerner.

Tags:
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

2 stk

Tomat

1 stk

Rødløk

2 g

Middelhavsdrøm

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier590 kcal
Energi (kj)2467 kj
Fett23.7 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater43.3 g
Sukker12.6 g
Protein44 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på  220°C/200°C (varmluft). 

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. 

Skjær tomat i 2 cm biter. Skjær rødløk i 2 cm båter. 

Fordel på et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 10-15 min, til møre. 

Kok bulgur
2

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 4,5 dl]. 

Tilsett bulgur og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til myk.

Stek kylling
3

Skjær kylling i 3 stykker per person på et eget skjærebrett. Krydre alle sider med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydning av rødt i midten.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, finhakk persille.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland sammen
5

Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en skål.

Bland ovnsbakte grønnsaker, persille, olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper med bulgur.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener og topp med kylling og en klatt sitronyoghurt.

Strø over gresskarkjerner.