Får vi friste med en lynrask og fargerik vegetarkarri? Vi lar blomkålbuketter godgjøre seg i en krydret karrisaus av kokosmelk, og serverer gryten på en seng av hvitløksduftende jasminris toppet med mango, urter, chili og cashewnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Blomkålbuketter
4 g
Goan Xacuti
4 g
Mild Mahal
35 g
Tomatpure
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
180 ml
Kokosmelk
1 stk
Mango
1 stk
Mynte & koriander
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
1 g
Chiliflak
½ stk
Purre
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
1 dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek ingefærpasta i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen.
I mellomtiden, halver purre og skjær i tynne skiver.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek purre og blomkål i 2-3 min, eller til purren mykner.
Tilsett Mild Mahal og Goan Xacuti og stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett tomatpure, soyasaus, kokosmelk, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til saus tykner noe.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.
Riv mynte og koriander i grove biter.
Anrett ris og karri i skåler.
Topp med mango, urter, chiliflak og cashewnøtter.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.