Malaysisk blomkålkarri og ingefærris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Malaysisk blomkålkarri og ingefærris

Malaysisk blomkålkarri og ingefærris

med fersk mango, mynte og koriander

Får vi friste med en lynrask og fargerik vegetarkarri? Vi lar blomkålbuketter godgjøre seg i en krydret karrisaus av kokosmelk, og serverer gryten på en seng av hvitløksduftende jasminris toppet med mango, urter, chili og cashewnøtter.

Tags:
Superrask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Lime

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Løk

1 stk

Blomkålbuketter

4 g

Goan Xacuti

4 g

Mild Mahal

1 boks

Tomatpure

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

180 ml

Kokosmelk

1 stk

Mango

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier735 kcal
Energi (kj)3075 kj
Fett30.3 g
Mettet fett15.9 g
Karbohydrater121.9 g
Sukker53.8 g
Protein31.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris, ingefærpasta og salt. La småkoke under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen.

I mellomtiden, finhakk løk.

Lag karri
2

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek løk og blomkål i 2-3 min, eller til løk mykner.

Tilsett Mild Mahal og Goan Xacuti og stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett tomatpure, soyasaus, kokosmelk, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til saus tykner noe.

Forbered råvarer
3

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.

Riv mynte og koriander i grove biter.

Server
4

Anrett ris og karri i skåler.

Topp med mango, urter, chiliflak og cashewnøtter.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.