topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet søtpotetdahl

Kremet søtpotetdahl

med mild yoghurt og sprø korianderchips

Dra på et kulinarisk eventyr over høye fjell og dype potetda(h)ler mot cajun-land! I dag skal vi lage en fantastisk dahl med søtpotet, linser og spinat, med sprø korianderchips og kjølende yoghurt til.

Tags:
Vegetar
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Selleri
Hvete
Soya
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

1 stk

Løk

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

200 ml

Kokosmelk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 4)

2 dl

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier999 kcal
Energi (kj)4180 kj
Fett46.9 g
Mettet fett22 g
Karbohydrater108.1 g
Sukker9.7 g
Protein28.2 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepair. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20 min, eller til møre. Finhakk løk. Riv ingefær fint. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.

Tilsett kokosmelk
2

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middelshøy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og stek i 1-2 min. Tilsett kokosmelk, vann* [2 dl | 4 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt.

Tilsett linser
3

Tilsett linser og kok opp. Senk til lav varme og la putre under lokk i 20-22 min. Smak til med soyasaus, salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis dhalen blir for tykk.

Bland korianderolje
4

Finhakk koriander. Bland koriander og olivenolje* [2 ss | 4 ss] med en klype salt* og pepper* i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Lag korianderchips
5

Når det gjenstår 10 min av koketiden til dhalen, skjær tortillabrød i 3 cm tykke strimler. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Smør strimlene med korianderolje. Bak i ovnen i 4-6 min, til gyldne og sprø.TIPS: Holde øye med korianderchipsen i ovnen så de ikke blir brent.

Server
6

Rør inn poteter og spinat i kjelen med dhal. Anrett dhal i dype tallerkener. Topp med en klatt yoghurt og server korianderchips på siden.