Våre matkasserHjelpGavekort
Kremet søtpotetdahl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet søtpotetdahl

Kremet søtpotetdahl

med mild yoghurt og sprø korianderchips

Dra på et kulinarisk eventyr over høye fjell og dype potetda(h)ler mot cajun-land! I dag skal vi lage en fantastisk dahl med søtpotet, linser og spinat, med sprø korianderchips og kjølende yoghurt til.

Tags:
Vegetar
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Selleri
Hvete
Soya
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

1 stk

Løk

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

200 ml

Kokosmelk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 4)

2 dl

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier999 kcal
Energi (kj)4180 kj
Fett46.9 g
Mettet fett22 g
Karbohydrater108.1 g
Sukker9.6 g
Protein28.2 g
Natrium408 mg

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepair. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20 min, eller til møre. Finhakk løk. Riv ingefær fint. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.

Tilsett kokosmelk
2

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middelshøy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og stek i 1-2 min. Tilsett kokosmelk, vann* [2 dl | 4 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt.

Tilsett linser
3

Tilsett linser og kok opp. Senk til lav varme og la putre under lokk i 20-22 min. Smak til med soyasaus, salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis dhalen blir for tykk.

Bland korianderolje
4

Finhakk koriander. Bland koriander og olivenolje* [2 ss | 4 ss] med en klype salt* og pepper* i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Lag korianderchips
5

Når det gjenstår 10 min av koketiden til dhalen, skjær tortillabrød i 3 cm tykke strimler. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Smør strimlene med korianderolje. Bak i ovnen i 4-6 min, til gyldne og sprø.TIPS: Holde øye med korianderchipsen i ovnen så de ikke blir brent.

Server
6

Rør inn poteter og spinat i kjelen med dhal. Anrett dhal i dype tallerkener. Topp med en klatt yoghurt og server korianderchips på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image