1 stk
Purre
2 stk
Hvitløk
270 g
Spaghetti
(InneholderGlutenKan inneholdeSoya)30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten)140 g
Bacon, terninger
4 g
Kyllingbuljong
40 g
Finrevet ost
(InneholderMelk, Egg)150 ml
Matfløte
(InneholderMelk)60 g
Spinat
1 pose
Gressløk
4 g
Mamas Favoritt
(InneholderEgg)½ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet* vann*. Skjær purre i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll spinat under kaldt vann* i et dørslag. Finhakk gressløk.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett panko og halvparten av gressløken og stek i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*, og overfør til en liten skål.
Kok spaghetti i 7-9 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann* [1 dl | 2 dl], og hell av resten. Bland spaghetti med en skvett olivenolje* i kjelen.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 3-4 min. Tilsett purre og stek videre i 2-3 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], Mamas Favoritt, kyllingbuljong, halvparten av finrevet ost, pastavann [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. La putre i 3-4 min.
Tilsett spinat og spaghetti til stekepannen og bland godt. TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann hvis sausen er for tykk.
Anrett pasta med bacon og kremet saus i dype tallerkener. Topp med pangrattato og finrevet ost. Dryss over resterende gressløk.