Dagens middag er en spennende kikertekarri med en rekke smakfulle ingredienser. Den kremete karrisausen inneholder kokosmelk og et særlig utvalg av indiske krydderblandinger. Tilbehøret består av smørstekte cashewnøtter blandet med ris og urter, en frisk gulrot- og agurksalat og en forfriskende mynte- og korianderyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
200 ml
Kokosmelk
4 g
Mild Mahal
1 pakke
Kikerter
1 stk
Løk
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
Grovhakk cashewnøtter.
Varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme.
Rist cashewnøtter i 1-2 min, eller til gylne.
Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss], og la det smelte.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Rør, sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, finhakk løk.
Skjær lime i båter.
Hell væske av og skyll kikerter.
Finhakk mynte- og korianderblad.
Bland yoghurt, halvparten av mynte og koriander og en klype salt og pepper i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.
Tilsett gul karripasta, grønnsaksbuljong og Mild Mahal, og stek videre i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett kokosmelk, kikerter og vann [2 ss | 4 ss]. La putre i 4-5 min.
Tilsett salt [1/4 ts | 1/2 ts], limesaft [1/4 ss | 1/2 ss] og en klype pepper.
I mellomtiden, skrell gulrot og agurk i lange bånd med en skreller.
Bland gulrot, agurk, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en mellomstor skål.
Rett før servering, bland resterende mynte og koriander sammen med risen.
Anrett ris i skåler.
Topp med kikertekarri, aprikoschutney og urteyoghurt.
Server salat i skåler ved siden av.