topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kikertkarri

Kremet kikertkarri

med cashewris og agurk-gulrotsalat

Dagens middag er en spennende kikertekarri med en rekke smakfulle ingredienser. Den kremete karrisausen inneholder kokosmelk og et særlig utvalg av indiske krydderblandinger. Tilbehøret består av smørstekte cashewnøtter blandet med ris og urter, en frisk gulrot- og agurksalat og en forfriskende mynte- og korianderyoghurt.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Sennep
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

200 ml

Kokosmelk

4 g

Mild Mahal

1 pakke

Kikerter

1 stk

Løk

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier877 kcal
Energi (kj)3671 kj
Fett41.8 g
Mettet fett22.5 g
Karbohydrater97.7 g
Sukker21 g
Protein19.6 g
Natrium569 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok cashew-ris
1

Grovhakk cashewnøtter.

Varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme.

Rist cashewnøtter i 1-2 min, eller til gylne.

Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss], og la det smelte.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Rør, sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Lag urteyoghurt
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Skjær lime i båter.

Hell væske av og skyll kikerter.

Finhakk mynte- og korianderblad.

Bland yoghurt, halvparten av mynte og koriander og en klype salt og pepper i en liten skål.

Stek løk og krydder
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.

Tilsett gul karripasta, grønnsaksbuljong og Mild Mahal, og stek videre i 1-2 min, eller til velduftende. 

Lag kikertekarri
4

Tilsett kokosmelk, kikerter og vann [2 ss | 4 ss]. La putre i 4-5 min.

Tilsett salt [1/4 ts | 1/2 ts], limesaft [1/4 ss | 1/2 ss] og en klype pepper.

Bland sammen
5

I mellomtiden, skrell gulrot og agurk i lange bånd med en skreller.

Bland gulrot, agurk, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en mellomstor skål.

Rett før servering, bland resterende mynte og koriander sammen med risen. 

Server
6

Anrett ris i skåler.

Topp med kikertekarri, aprikoschutney og urteyoghurt.

Server salat i skåler ved siden av.