Kremet basilikum- og squashpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet basilikum- og  squashpasta

Kremet basilikum- og squashpasta

med ovnsbakt brokkoli og ruccolasalat

Det er så mye spennende man kan lage sammen med pasta, og her et godt og smakfullt eksempel. I tillegg til pasta skal vi lage sprø ovnsbakt brokkoli, en frisk og grønn salat med soltørkede tomater og selvfølgelig en utsøkt myk saus med hvitløk, squash, fløte og basilikum. Retten toppes med finrevet italiensk ost!

Tags:
Rask
Vegetar
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Selleri
Soya
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Squash

250 g

Brokkoli

40 g

Ruccola

50 g

Soltørkede tomater

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier721 kcal
Energi (kj)3015 kj
Fett32.6 g
Mettet fett15.7 g
Karbohydrater76.8 g
Sukker13.4 g
Protein24.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak brokkoli
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær alt av brokkoli i 2 cm biter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til møre. 

Kok pasta
2

Kok pasta i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den fremdeles gir litt tyggemotstand.

Lag salat
3

I mellomtiden, skyll ruccola.

Grovhakk soltørkede tomater.

Ha soltørkede tomater, ruccola, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Bland sammen rett før servering.

Forbered råvarer
4

Riv squash grovt.

Grovhakk basilikumblad.

Riv (eller press) hvitløk fint.

Lag saus
5

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek hvitløk og squash i 2-3 min, eller til velduftende og mykt.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, pastavann [1 dl | 2 dl], soyasaus [1/2 pose, 2P] og basilikum. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarmet. Krydre med en stor klype pepper.

Bland inn pasta. 

TIPS: Tilsett ekstra pastavann, hvis sausen virker tørr.

Server
6

Anrett pasta, ovnsbakt brokkoli og salat i seksjoner i dype tallerkener.

Topp med finrevet ost.