topBanner
Kikertsalat

Kikertsalat

med hvitløkskrutonger og egg (OBS! Egg følger ikke med)

Hva med en enkel og rask kikertsalat til middag i dag? På bare 20 minutter blander du grønnsaker som omfavnes av en herlig og klassisk cæsardressing laget av finrevet ost, sennep og majones. Salaten blir mettende og god med sprø, hjemmelagde hvitløkskrutonger, ovnstekte kikerter og egg. Enkelt og veldig godt!

Tags:Under 600 kcalVegetarRask
Allergener:HveteMelkEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid15 minutes
15 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(InneholderHveteKan inneholdeSpor av sesam)

1 pakke

Kikerter

1 stk

Agurk

250 g

Cherrytomater

90 g

Hjertesalat

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

12 g

Sennep

(InneholderSennep)

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg* (steg 3)

1 ss

Vann* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2353 kj
Kalorier562 kcal
Fett30.28 g
Mettet fett5.29 g
Karbohydrater48.19 g
Sukker6.14 g
Protein21.76 g
Natrium2.042 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann. Press eller finhakk hvitløk. Riv baguette i små biter. Skyll kikerter under kaldt vann i en sil.

2

Fordel baguette og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Tilsett hvitløk, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 8-10 min, til gyldne og sprø.

3

Kok egg [2 stk | 4 stk] i 7-9 min. Overfør egg til en skål med kaldt vann og la avkjøle. Skrell egg* og del i to.

TIPS: Kok eggene et par minutter kortere hvis du foretrekker bløtkokte egg.

4

Skjær agurk i skiver. Skjær cherrytomater i to. Skjær hjertesalat i strimler.

5

Bland sennep, majones, vann [1 ss | 2 ss], halvparten av finrevet ost, en skvett olivenolje, en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett salat, agurk og cherrytomater, og bland godt.

TIPS: Vent med å blande salaten sammen til rett før servering, så salaten holder seg sprø.

6

Anrett salat i dype tallerkener. Topp med hvitløkskrutonger, kikerter og egg. Strø over resterende finrevet ost.