1 stk
Stenovnsbakt baguette
(InneholderGlutenKan inneholdeSesam)2 stk
Hvitløk
12 g
Sennep
(InneholderSennep)50 g
Majones
(InneholderSennep, Egg)250 g
Cherrytomater
1 stk
Hjertesalat
1 pakke
Kikerter
1 stk
Agurk
Finrevet ost
(InneholderEgg, Melk)2 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Vann (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann*. Press eller finhakk hvitløk. Riv baguette i små biter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil.
Fordel baguette og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Tilsett hvitløk, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 8-10 min, til gyldne og sprø.
Kok egg* [2 stk | 4 stk] i 7-9 min. Overfør egg til en skål med kaldt vann* og la avkjøle. Skrell egg* og del i to. TIPS: Kok eggene et par minutter kortere hvis du foretrekker bløtkokte egg.
Skjær agurk i skiver. Skjær cherrytomater i to. Skjær hjertesalat i strimler.
Bland sennep, majones, vann* [1 ss | 2 ss], halvparten av finrevet ost, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en stor skål. Tilsett salat, agurk og cherrytomater, og bland godt. TIPS: Vent med å blande salaten sammen til rett før servering, så salaten holder seg sprø.
Anrett salat i dype tallerkener. Topp med hvitløkskrutonger, kikerter og egg. Strø over resterende finrevet ost.