Vi har latt oss inspirere av det engelske kjøkken og kan friste med karrikrydret "fish and chips". Vi panerer fisk i mel, egg, panko og karri, og steker den sprø og god. Vi serverer sprøstekt fisk med ovnsbakte potetbåter og en frisk agurksalat med spinat, og en klatt majones til å dyppe i.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
4 g
Curry-On
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gyllen.
Plukk og finhakk mynteblader.
Skjær agurk i 2 cm biter.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Legg hvetemel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko, salt [1/2 ts | 1 ts], Curry-on og en klype pepper i en tredje dyp tallerken.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Dypp fisk først i mel, deretter i egg og til sist i panko. Sett til side på en tallerken.
Når poteter har 10 min igjen av steketiden, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett mer olivenolje i stekepannen om nødvendig.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Bland mynte, agurk, spinat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] rett før servering og bland godt.
Anrett fisk, salat og poteter på tallerkener.
Server en klatt majones på siden.