Karrikrydret Fish and Chips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karrikrydret Fish and Chips

Karrikrydret Fish and Chips

med frisk agurksalat og majones

Vi har latt oss inspirere av det engelske kjøkken og kan friste med karrikrydret "fish and chips". Vi panerer fisk i mel, egg, panko og karri, og steker den sprø og god. Vi serverer sprøstekt fisk med ovnsbakte potetbåter og en frisk agurksalat med spinat, og en klatt majones til å dyppe i.

Tags:
Melkefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Hvete
Gluten
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

4 g

Curry-On

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier701 kcal
Energi (kj)2931 kj
Fett33.3 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater69.1 g
Sukker6.1 g
Protein33.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gyllen.

Forbered råvarer
2

Plukk og finhakk mynteblader. 

Skjær agurk i 2 cm biter.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Panér fisk
3

Legg hvetemel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken. 

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.

Bland panko, salt [1/2 ts | 1 ts], Curry-on og en klype pepper i en tredje dyp tallerken.

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Dypp fisk først i mel, deretter i egg og til sist i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek fisk
4

Når poteter har 10 min igjen av steketiden, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett mer olivenolje i stekepannen om nødvendig. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag salat
5

Bland mynte, agurk, spinat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] rett før servering og bland godt.

Server
6

Anrett fisk, salat og poteter på tallerkener.

Server en klatt majones på siden.