
Kaldrøkt laksebowl
med fersk mango og urte- og ingefærdressing
I dag skal vi lage en nydelig bowl med kaldrøkt laks i hovedrollen, som vi blander med vårløk og asiatisk majones. Bowlen inneholder også fersk mango, gulrøtter som vi skreller til lange bånd, agurk og avokado. Vi topper alt med en herlig urte- og ingefærdressing, fersk mynte og koriander, og helt til slutt - knasende peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
200 g
Røkt laks
(Inneholder Fisk)
1 stk
Vårløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Avokado
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
½ stk
Mango
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Lime
150 g
Jasminris
25 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
½ stk
Sitrongress
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 3)
Framgangsmåte
Bank sitrongress [½ stk, 2P] lett.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør og vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Finhakk røkt laks og legg i en skål.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland vårløk, asiatisk majones og en klype salt og pepper i skålen med laks.
Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.
Plukk mynte- og korianderblader (spar litt til pynt) og finhakk.
Bland mynte og koriander, soyasaus, honning- og ingefærdressing [½ pakke, 2P], en stor skvett limesaft og sukker [½ ts | 1 ts] i en skål.
Fjern steinen og skjær avokado i tynne skiver.
Skrell mango [½ stk, 2P] og skjær i 1 cm biter.
Skjær agurk i skiver.
Skrell gulrot (uskrelt) til lange bånd.
Fjern sitrongress fra risen før servering.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med røkt laks, mango, gulrot, agurk og avokado.
Hell over urte- og ingefærdressing.
Topp med saltede peanøtter og resterende mynte og koriander.